Culturele Hoofdstad 2018

Vakantie vieren in eigen land was nog nooit zo’n goed idee, want in 2018 is Leeuwarden-Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa. Met de toevoeging van festivals, tentoonstellingen, optredens en manifestaties krijgt het Friese landschap, zowel binnen als buiten de stad, een grandioze impuls. Stel je open voor het onbekende, word verrast door het mysterieuze en ervaar zelf wat het grootste evenement in de Friese geschiedenis betekent.
Boek nu een verblijfMeer informatie

Tentoonstelling M.C. Escher

Het Fries Museum staat in 2018 in het teken van de kunstenaar Escher, een geboren Leeuwarder. Reproducties van zijn werk zijn wereldwijd te vinden in puberkamers, kapsalons en portiekwoningen. De vogels en de salamanders, de trappen en de kubussen, wie kent ze niet? Naast Escher wordt er ook gekeken naar hedendaagse kunstenaars die zich hebben laten inspireren door ideeën in zijn werk. De tentoonstelling vindt plaats van 28 april tot 28 oktober 2018. 
Ontdek kunstenaar Escher

Royal de Luxe

Reusachtige marionetten, zo hoog dat ze met kop en schouders boven de kantoorgebouwen uitsteken, komen tot leven tijdens het straatspektakel Royal de Luxe. Door de straten van Leeuwarden spelen ze een verhaal dat geïnspireerd is op de Culturele Hoofdstad Leeuwarden. Een onvergetelijke ervaring! Royal de Luxe vindt plaats op 16, 17 en 18 augustus 2018.
Lees meer over het spektakel Royal de Luxe

Het Grote Grutto Theater

Laat je meenemen in de wereld van de grutto! Kruip in zijn huid en bekijk de wereld door zijn ogen. In het Natuurmuseum, dat speciaal is omgebouwd tot zijn nest, maak je een jaar uit zijn leven mee. Ontdek en leer over weidevogels in tientallen kleine ruimtes waar zintuigen op scherp worden gezet. Een theatrale beleving die je veertig minuten lang meeneemt in de wereld van de grutto. Het Grote Grutto Theater is te zien van 26 januari tot en met 2 september 2018 in het Natuurmuseum Fryslân.
Lees meer over Het Grote Grutto Theater

Oranjewoud Festival

Vlakbij Heerenveen, in het prachtige parklandschap Oranjewoud, geniet je van een hoogwaardig klassiek muziekprogramma, uitgevoerd door internationale topmusici. Ondanks een gratis entree zal de kwaliteit van het festival niet afdoen aan kwaliteit. Het festival neemt de eerste stap in de vernieuwing van de klassieke-muziekbeleving door de inhoud te verbinden met de hedendaagse belevingscultuur. Het Oranjewoud Festival vindt plaats van 1 tot 10 juni 2018.
Ontdek het Oranjewoud Festival

Parken in de omgeving van het festival

Een bezoek aan het festival kunt u ook combineren met een verblijf op één van onze parken. De onderstaande parken liggen in de omgeving van Leeuwarden.

Uw vakantie

De prijs is mede afhankelijk van verblijfsduur en aankomstdatum. Als deze niet zijn geselecteerd wordt het meest voordelige aanbod getoond van de komende 2 maanden:

Land en Regio
OK
Land en Regio
Aankomstdatum
Periode

Weekend

Week

Midweek

Anderhalve week

Twee weken

Periode
OK
Aankomstdatum
Reisgezelschap
OK
Reisgezelschap

Land/Regio

Omgeving

Park

Parkfaciliteiten

Parkactiviteiten

Accommodatie

Accommodatie faciliteiten

Bezig met het ophalen van data...

Landal Esonstad Anjum, Friesland, Nederland

Park op de kaart
 • 144 accommodaties in Oudfriese stijl en 77 moderne terpwoningen
 • Volop watersportmogelijkheden
 • Indoorspeelparadijs

per reservering en persoonsgebonden kosten: verplichte bedlinnen € 7,95 p.p. en kinderbedlinnen € 6,95 p.p., toeristenbelasting € 1 p.p.p.n.

7 nachten - 05 November 2018

Landal Natuurdorp Suyderoogh Lauwersoog, Groningen, Nederland

Park op de kaart
 • 220 vrijstaande bungalows
 • Overdekt zwembad
 • Midden in Nationaal Park Lauwersmeer

Prijzen zijn exclusief € 26 reserveringskosten per reservering en persoonsgebonden kosten: verplichte bedlinnen € 7,95 p.p. en kinderbedlinnen € 6,95 p.p., toeristenbelasting € 1,50 p.p.p.n.

7 nachten - 26 November 2018

Landal Waterpark Sneekermeer Terherne, Friesland, Nederland

Park op de kaart
 • 68 vrijstaande waterwoningen
 • Gelegen aan het Sneekermeer
 • Recreatiestrand

Prijzen zijn exclusief € 26 reserveringskosten per reservering en persoonsgebonden kosten: verplichte bedlinnen € 7,95 p.p. en kinderbedlinnen € 6,95 p.p., toeristenbelasting € 1,00 p.p.p.n.

7 nachten - 05 November 2018

Landal Waterpark Terherne Terherne, Friesland, Nederland

Park op de kaart
 • 31 vrijstaande waterwoningen
 • Gelegen aan de Terhernster Poelen
 • Bootverhuur op het park

Prijzen zijn exclusief € 26 reserveringskosten per reservering en persoonsgebonden kosten: verplichte bedlinnen € 7,95 p.p. en kinderbedlinnen € 6,95 p.p., toeristenbelasting € 1,00 p.p.p.n.

7 nachten - 26 November 2018