Vlogs Ruben Smit

Ecoloog en natuurfilmer Ruben Smit heeft net als Landal GreenParks een grote passie voor de natuur. In de serie 'Ontdek het met Ruben' neemt hij u mee naar bijzondere regio's en maakt hij vlogs over zijn wandelingen in de natuurgebieden rondom onze parken.

Ontdek het met Ruben in de Eifel

Op een rustige winterochtend neemt Ruben Smit u mee op pad door de bergachtige omgeving van Landal Eifeler Tor. Vanaf het park geniet u een prachtig uitzicht over de heuvels met loofwouden en in het dal van de Rur strekt zich een gigantisch Canyon landschap uit. Wandelend langs rotswanden heeft u het gevoel dat u ver weg in het buitenland zit. Langs de rivier komt u misschien zelfs wel een lynx en boskat tegen, échte wilde dieren uit de omgeving. Ontdek net als Ruben de adembenemende natuur van de Eifel.
Bekijk de vlog van Ruben in de Eifel

Ontdek het met Ruben op de Veluwe

Op een heerlijke herfstdag, ontdekt Ruben Smit de kleurrijke omgeving van de Veluwe vanuit Landal Coldenhove. Op wildobservatiepunt De Elsberg, bovenop het dak van de Veluwezoom, heeft u volgens hem een hele goede kans om wild te spotten. Vanuit hier kunt u reeën, zwijnen of zelfs een roedel edelherten spotten. Wees zachtjes, neem er de tijd, wacht rustig af en u wordt zeker beloond. Ontdek net als Ruben de bosrijke Veluwe en laat u verrassen door de veelzijdigheid van deze regio.
Bekijk de vlog van Ruben op de Veluwe

Ontdek het met Ruben in Drenthe

’s Morgens vroeg, wanneer de zon net opkomt, kunt u ongelofelijk dichtbij de ‘kroonjuwelen’ van de Drentse heidevelden, de heidelibellen. Ruben Smit neemt u mee op ontdekkingstocht in de prachtige omgeving van Landal Het Land van Bartje. Op iedere hoek treft u iets bijzonders aan. Kleurrijke heidevelden en een uniek stukje oerbos met een vennetje uit de ijstijd vormen een afwisselend Drents landschap. Ontdek net als Ruben het schitterende decor van de regio Drenthe.
Bekijk de vlog van Ruben in DrentheWandelroute Ruben Smit

Ontdek het met Ruben in de Ardennen

In de vroege morgen, voordat de zon opkomt, ontdekt Ruben Smit de prachtige omgeving van de Ardennen vanuit Landal Village l'Eau d'Heure. Het uitgestrekte stuwmeer met oude bossen en serene stiltes zorgen ervoor dat u zich in Scandinavië waant. Als het zonnetje doorkomt, ontwaken de huiszwaluwen en starten hun zoektocht naar klei. Wat maakt het zo bijzonder dat huiszwaluwen zich in grote getale in dit gebied bevinden? Ruben Smit legt het u in uit in zijn vlog over de Ardennen. Ontdek net als Ruben wat deze omgeving zo bijzonder maakt.
Bekijk de vlog van Ruben in de ArdennenWandelroute Ruben Smit

Ontdek het met Ruben in Zuid-Limburg

De dassensporen op het terrein van Landal Hoog Vaals beloven volgens Ruben al veel goeds. De das is één van de bijzondere bewoners van het Limburgse heuvellandschap. Zijn wandeling voert langs het pittoreske kasteel Vaalserbroek richting buurtschap Wolfhaag. De unieke hellingbossen zijn kenmerkend voor deze streek. Net zo bijzonder als de typisch Limburgse natuur en het spotten van dieren in de vrije natuur zijn de vergezichten langs de route. Ontdek net als Ruben de mooie natuur rond Wolfhaag en laat u inspireren door zijn vlog.
Bekijk de vlog van Ruben in Zuid-LimburgWandelroute Ruben Smit