Passie voor de natuur

Ecoloog en natuurfilmer Ruben Smit was jarenlang vlogger voor Vroege Vogels en maakte diverse natuurdocumentaires, zoals de Levende Rivier en Schatkamer van de Veluwe. Op 1 oktober 2018 gaat zijn natuurfilm WAD! groots in première in het WTC Expo in Leeuwarden. Een film waarin dit bijzondere ecosysteem in het noorden van ons land als nooit tevoren in beeld wordt gebracht. Landal GreenParks is één van de hoofdsponsors van deze unieke film over het Waddengebied.

Kleine dagelijkse cadeautjes

Ruben Smit: “De natuur verrast mij elke dag; van een gierzwaluw die langsscheert door de lucht of een groene kikker die luidkwakend laat horen dat hij de beste is. Juist op vakantie hoor en zie je deze kleine dagelijkse cadeautjes vaak veel sneller. In mijn vlogs neem ik de gasten van Landal mee in de verrassende natuur die ik aantrof dichtbij de parken. Want als je weet waar je naar moet luisteren en kijken, dan kun je het zelf gaan beleven. En dat is toch altijd het allerleukste!”

Over Ruben Smit

Ecoloog en natuurfilmer Ruben Smit oogstte groot succes met zijn debuutfilm De Nieuwe Wildernis (2013) en de gelijknamige tv-serie. Voor De Nieuwe Wildernis won hij de Rembrandt Award én een Gouden Kalf. Hij maakte de natuurdocumentaires Schatkamer van de Veluwe en Levende Rivier die ook te zien zijn geweest op de NPO en Omroep Gelderland. WAD! is zijn tweede Nederlandse natuurfilm.
Meer over Ruben Smit