Ontdek de Wadden

Natuurfilmer en ecoloog Ruben Smit is vaak op de Waddeneilanden te vinden. Vier jaar lang filmde hij in het Waddengebied voor zijn film WAD! Het resultaat is een schitterende en verrassende film die sinds 1 oktober 2018 in de bioscopen te zien is. Met al de uren die Ruben heeft doorgebracht in het Waddengebied weet hij als geen ander waar de meest unieke plekken te vinden zijn en waar u moet zijn voor een bijzondere ervaring in het mooiste natuurgebied van Nederland.

WAD!, een ode aan het Waddengebied

Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van heel kleine organismen onder aan de voedselketen als kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen. Een film die de bijzondere esthetische kanten van het gebied laat zien. Een film die laat zien hoe ongelooflijk dynamisch en groots het gebied is. Een film die voor eens en voor altijd laat zien hoe waardevol dit UNESCO Werelderfgoed is. Op 1 oktober is WAD! groots in première gegaan in het WTC Expo in Leeuwarden.
Bekijk de trailerLees meer over WAD!

Horsduinen op Texel

Aan de zuidpunt van Texel liggen de Horsduinen, ook wel de Hors genoemd. Het is een bijzonder ruig en heel dynamisch natuurgebied. In een zone van Noordoost naar Zuidwest tref je op de strandvlakte duinen van alle vormen en maten aan: van hogere, oudere duinen tot jonge, kleine duintjes. Vooral bij stormachtig weer is het gebied fantastisch, dan ervaart u pas echt de kracht van de natuur en het waddengebied in het bijzonder. Het desolate landschap is in handen van het Ministerie van Defensie, maar u mag er vrij rondlopen. Al vinden er soms wel oefeningen plaats in de richting van de kazerne.
Ontdek Texel

Het Posthuyswad op Vlieland

Vanaf de vogelkijkhut op de Dodemansbol heb je een voortreffelijk uitzicht over de Waddenzee. Kom hier vooral bij opkomend tij want dan is het de ideale plek om bergeenden, eidereenden en rosse grutto's te spotten. In mei en augustus zie je er bovendien grote groepen groenpootruiters en andere steltlopers. Ook op de grond kun je dieren bewonderen. In het voorjaar en in de zomer zie je hier dikwijls zandhagedissen. Verderop aan de rand van de Kroonpolders sta je versteld van de weidsheid van het gebied.
Ontdek Vlieland

De Noordsvaarder op Terschelling

De Noordsvaarder is een zeer dynamisch natuurgebied aan de zuidwest zijde van het dorp West Terschelling. U kunt bijna direct vanaf de veerboot de Noordsvaarder intrekken. De duinen zijn prachtig, zeker de twee 'poortwachters' die bij hoogwater deels onder stromen. Kijkt u vanaf het strand in westelijke richting over de Noordzee, dan ziet u er op een zandbank (Engelse Hoek) tientallen zeehonden liggen. Heeft u geen zin in een lange wandeltocht? Dan kunt u halverwege al genieten van een geweldig uitzicht over de Waddenzee en over de Noordzee. Vooral de zonsondergang is hier magisch.
Ontdek Terschelling

Het Oerd op Ameland

Het Oerd is één van de mooiste locaties in het hele waddengebied voor een zonsopgang. Beklim de trap achter de grote schuilhut voor een schitterend uitzicht op zowel de Noordzee als de Waddenzee zien. Bij hoog water heeft u er veel kans om grote zwermen wadvogels zoals rosse grutto's, eidereenden en kanoetstrandlopers te spotten. Bij laag water heeft u een geweldig uitzicht over de droogvallende platen en geulen.
Ontdek Ameland

De Balg op Schiermonnikoog

De Balg is het breedste strand van Europa en alleen goed te betreden met laag tij wanneer de oostpunt van het eiland droog komt te liggen. Aan de Noordzeezijde ziet u er dan dikwijls zeehonden op zandbanken rusten. Bovendien is dit dé plek om De Noordkromp, de oudste schelpensoort van het waddengebied, te vinden. Het is een forse schelp van soms bijna acht centimeter breed die wel vijfhonderd jaar oud kan zijn. Rondom de Balg zijn er ook vaak diverse sternsoorten in de branding aan het vissen. Ze duiken dan loodrecht naar beneden achter een golf om boven te komen met een zandspiering (een langwerpig visje).
Ontdek Schiermonnikoog
Vind uw ideale accommodatie
Selecteer bestemming
Selecteer verblijfsduur
Aankomstdatum
Selecteer aankomstdatum
*excl. additonele kosten

Bestemmingen

0 parken gevonden

Filter op:
 • Prijsrange
  *getoonde prijzen zijn vanaf prijzen
 • Aankomstdagen
 • Park - Ligging
 • Accommodatiegrootte
 • Indeling
 • Labels
 • Accommodatie - Algemeen
 • Accommodatie - Speciale accommodaties
 • Accommodatiefaciliteiten
 • Park - Algemeen
 • Zwempret
 • Parkactiviteiten - Kindvriendelijk
 • Parkfaciliteiten - Eten en drinken
 • Parkfaciliteiten - Wellness en beauty
 • Omgeving - Eropuit
 • Omgeving - Actief en sportief