Watervrij maken doet u zo

"Mijn dochter vond mama natspetteren toch wel het leukst!" - Bianca (34)

Uw kind watervrij maken doet u zó

Lekker spelen in het zwembad wordt pas écht leuk als een kind watervrij is. Wat kunt u zélf doen om uw kind watervrij te maken?

Kinderen zijn gek op water. Het is het allerleukste speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Toch moeten veel jonge kinderen eerst hun angst overwinnen om kopje onder te gaan. Gelukkig kunnen ouders van alles doen om hun kind watervrij te maken. 

Vroeg beginnen

Om een kind vertrouwd te maken met water, kunt u het beste zo vroeg mogelijk beginnen. Als u de baby in bad doet, giet dan water over het hoofdje heen. Blijf dit doen naarmate het kind ouder wordt. Zet door, zelfs als het kind begint te huilen, en doe nooit een washandje voor de ogen. Zo laat u zien dat het de normaalste zaak van de wereld is om water in het gezicht te krijgen.

Spelen, spelen, spelen

Water is leuk! Ga daarom veel spelen in het water. Begin met een beetje natspetteren. Daarna gaat u met de mond een stukje onder water om bellen te blazen. Blijf het kind uitdagen. Ga in het zwembad staan en laat het vanaf de rand in uw armen springen, terwijl u steeds iets verder weg gaat staan. Ook overgooien met een bal is leuk. En wanneer het kind dingen durft op te rapen van de bodem, bent u op de goede weg!

Geef het goede voorbeeld 

Kinderen zijn slimmer dan uw denkt. Als water in je gezicht zo leuk is, waarom gaan mama en papa dan niet kopje onder? Maakt u zich niet druk om natte haren en geef het goede voorbeeld. Samen plezier maken in het water is de beste manier om een kind watervrij te maken.

5 tips om uw kind watervrij te maken

  • Begin zo vroeg mogelijk.
  • Giet water over het hoofd van uw kind in bad of onder de douche.
  • Zorg dat uw kind spelenderwijs vertrouwd raakt met water.
  • Laat het kind vanaf de rand van het zwembad in uw armen springen.
  • Geef het goede voorbeeld en wees niet bang voor natte haren.

Tijd voor waterpret!

Uw kind watervrij maken kost wat tijd en vergt oefening. Maar wat is er leuker dan oefenen in een zwembad met faciliteiten voor de jongste zwemmertjes?

Lees meer artikelen zoals deze: