Wandelen en fietsen

Ontdek wat Zuid-Holland te bieden heeft en trek er samen of met het hele gezin op uit in de buitenlucht. Omringd door natuur, polders en gezellige steden zijn de mogelijkheden eindeloos: op de fiets genieten in het Hollandse landschap, wandelen langs de Reeuwijkse Plassen of maak een stadswandeling in Gouda.

Fietsen

Verken het Groene Hart op de fiets. In en rond Boskoop, Bodegraven, Waddinxveen en Gouda is het heerlijk fietsen in de weidse poldernatuur. Maar ook dichter bij huis vindt u de mooiste fietsroutes, zoals een rondje rondom de Reeuwijkse Plassen. Verschillende routes starten vanaf het Toeristisch Overstappunt, tegenover de ingang van het park.
Meer route informatie

Wandelen

Wandel vanuit jouw waterwoning zo de natuur in. Ontdek via de Bruine Goudroute of de Reeuwijkse Houtroute leuke plekjes waar je kunt picknicken, de natuur ontdekken of cultuur opsnuiven. Aan de oevers is het goed toeven, turend naar de bootjes in de wind en mooie vergezichten.
Wandelroutes

Vogels spotten

De Reeuwijkse Plassen is een paradijs voor vogels. ’s Winters en ’s zomers strijken ze er in grote getale neer. De drassige graslanden aan de rand van het water vormen een belangrijke rust- en voedselgebied voor vogelsoorten als de kleine zwaan, smient en krakeend en ’s zomers de grutto en de tureluur. Zoek een stil plekje op tussen het riet en probeer ze te spotten.

Tip: fietsverhuur

Je hoeft je eigen fiets niet mee te nemen om tijdens het verblijf het typisch Hollandse landschap rondom het park te verkennen. Op Landal De Reeuwijkse Plassen is het mogelijk om dames- en herenfietsen te huren, maar ook kinderfietsen en kinderzitjes.