Watersport

Landal Esonstad is een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Dompel u onder in vele activiteiten zoals windsurfen, zeilen, waterfietsen of kitesurfen. Vanaf het park is er een open vaarverbinding naar het prachtige Lauwersmeer. Of combineer uw verblijf met een dagje Schiermonnikoog. Er zijn talloze mogelijkheden in het waterrijke Friesland.

Zo veel te doen

Watersport
 • Visvijver
 • Vissteiger
 • Vismogelijkheden
 • Bootverhuur
 • Waterfietsen
 • Jachthaven
 • Kanoën
 • Trailerhelling
 • Zeilbotenverhuur
 • Directe vaarverbinding met Schiermonnikoog
 • Boottochten
 • Recreatiestrand

Ontdek de Friese meren

Vanaf de haven (ca. 10 minuten vanaf het park) zit u zo op het Lauwersmeer. Ontdek de ongerepte natuur en het uitdagende landschap van dit Nationale Park. Het is een waar paradijs voor watersport- en vogelliefhebbers. Het activiteitencentrum is een ideaal startpunt om het gebied te gaan verkennen. Bezoek ook eens het dorp Lauwersoog met openluchtmuseum De Museumhaven vol monumentale schepen.

Directe vaarverbinding met Schiermonnikoog

Laat het vaste land een dagje voor wat het is en pak vanuit Esonstad de sneldienst naar Schiermonnikoog. Geniet van de stilte en trek er op uit. Voor actuele vaartijden kunt u terecht bij de receptie van Landal Esonstad. Tickets zijn verkrijgbaar bij de ticketautomaat op het stadsplein bij de kade op het park. Ook zijn de tickets te boeken via www.esonborg.nl.

Bootverhuur

U kunt uw eigen boot aanleggen, maar u heeft ook de mogelijkheid een boot te huren via Paviljoen en Bootverhuur La Barca. Een authentieke zeilboot, een sloep of een motorbootje? De Friese meren liggen voor u klaar. Op het park heeft u de mogelijkheid voor het huren van een waterfiets en kano.

Wadlopen

Wadlopen is een spannende en avontuurlijke manier om kennis te maken met het prachtige natuurgebied rondom het park. Tijdens het laagwater getij vallen de zandbanken droog en wordt het mogelijk om over de bodem van de Waddenzee te wandelen. Onder leiding van een gids kan er een wandeltocht gemaakt worden over het wad. In de omgeving van het park zijn er diverse aanbieders, voor zowel beginners als gevorderden. Voor meer informatie kunt u bij de receptie op het park terecht.

Mee met de rondvaartboot

Kijk! Een zeehond! Ga tijdens het seizoen mee met een van de rondvaarten of excursies. Er worden speciale zeehondentochten georganiseerd. Of luister naar de verhalen van de boswachter, terwijl u geniet van de mooie omgeving van het Lauwersmeer. De kapitein vertelt u er alles over! Zowel voor families als natuur- en vogelliefhebbers zijn er prachtige rondvaarttochten. Voor vaartijden, meer informatie of reserveringen kunt u terecht bij de receptie van het park.

Vissen

Of u nu met de boot het Lauwersmeer op gaat of op een stoeltje vanuit de tuin de hengel uitgooit, vissen op en rondom het park is mogelijk voor parkgasten. Let op: een visvergunning is verplicht in en rondom het Lauwersmeer. Deze koopt u bij de parkreceptie voor € 10 per week. Bent u al in het bezit van een Grote VISpas? Dan is de extra vergunning niet nodig. Bij een Kleine VISpas dient u de visvergunning wel aan te schaffen. Ook kunt u tijdens een dagtocht met M.S. Tender zeevissen op kabeljauw of makreel. U komt ook langs de Waddeneilanden waarbij de kans bestaat dat u onderweg zeehonden kunt spotten.
Lees meer over een dagje zeevissen