Wandelen en fietsen

Stap op de fiets en geniet van de wind door uw haren en het mooie Drentse landschap. Of trek uw wandelschoenen aan en ga op zoek naar het mooiste plekje voor een picknick. Maak tochten door de bossen, over de heide, langs vennen en veen en door de mooiste brinkdorpjes. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wandelen

Ontdek de rijke geschiedenis van het Unesco Hondsruggebied of geniet simpelweg van de mooie Drentse landschappen. Voor elk type wandeling bestaat een route. Zin in een speelse wandeling met de kinderen? Bewandel het Sabeltandtijgerspoor met behulp van de app voor leuke extra’s. Het Unesco Hondsruggebied leent zich ook bij uitstek om te gaan hardlopen met meerdere trajecten van ongeveer 10 kilometer voert deze je langs bijzondere plekken.
Wandel- en fietsroutes De Hondsrug

Fietsen

Nergens anders in Nederland ligt zoveel kilometer aan goed begaanbare fietspaden als in de provincie Drenthe. De fietsroutes brengen u langs de mooiste plekjes. U vindt onderweg genoeg bankjes waar u even kunt uitrusten of iets kunt eten of drinken. De sportieve fietsers kunnen terecht in het UNESCO Global Geopark. Hier zijn 12 MBT-tracks en 8 banen voor BMX.
Fiets- en wandelroutes in Drenthe

Fietsverhuur

Stadsfietsen, elektrische fietsen, mountainbikes en kinderfietsen. Alles is te huur bij FietsPunt Exloo. FietsPunt Exloo is de hofleverancier van Landal PUUR Exloo en levert op ieder moment van de dag een fiets tot aan de villa. Het reserveren van fietsen gaat via www.puurexloo.nl