Op zoek naar inspiratie voor mijn nieuwe aankomende vakantie loop ik door de boekenwinkel. Mijn oog valt op een reisboek met verre bestemmingen. Ik heb zin om de wereld te gaan ontdekken! De verkoopster tikt mij aan en vertelt enthousiast dat zij recent zelf wereldse bestemmingen heeft ontdekt – dichterbij huis dan ik zou verwachten. Ze haalt een reisboek van Oostenrijk tevoorschijn en vertelt hoe zij wegdroomde bij de sprookjesachtige dorpjes en de uitgestrekte berglandschappen. Ze verzekert mij dat ik daarnaast ook Denemarken absoluut in overweging moet nemen, met ruige kustlijnen en vikingverhalen. Twee totaal verschillende landen met onondekte wereldse plekken. Het werd mij duidelijk dat ik deze wereldse bestemmingen dichtbij huis moest gaan ontdekken. Ik neem je mee in mijn ervaringen.
Op avontuur in Denemarken

Aangekomen op Landal Fyrklit neem ik eerst een kijkje in mijn typisch Deense accommodatie. De zonnestralen glippen door de ramen. Dit belooft een mooie dag te worden. Bepakt met mijn backpack rijd ik met mijn gehuurde elektrische auto richting het Nationaal Park Thy. Zodra ik een voet in deze natuur zet hoor ik de vogels fluiten en het geluid van de ruige zee in de verte. Ik neem een diepe adem en begin aan mijn wandeling. Even schrik ik als ik een geluid in de struiken hoor. Zou het dan echt? Het moment dat ik een stap vooruit zet zie ik een glimp van een bruine vacht. Een wild edelhert lijkt niet te zijn gecharmeerd van mijn aanwezigheid, terwijl ik vanbinnen een geluksprongetje maak. En zodra ik verder naar het strand loop zie ik in de verte een groep zeehonden. Als ik 's avonds terug kom in mijn accommodatie denk ik terug aan deze indrukwekkende dag. Wat een fantastich land!

De schoonheid van Vorarlberg

Op naar Oostenrijk. Want ook dit land staat op mijn lijst om te gaan ontdekken. Ik verblijf op Landal Brandnertal in de prachtige regio Vorarlberg. In mijn reisboek las ik over sprookjesachtige dorpjes, hoge bergtoppen en de mooiste watervallen. De Wolfsklamm is nu al mijn favoriet. Omringd door eeuwenoude bossen en fluitende vogels wandel ik over houten bruggetjes die al meer dan 100 jaar geleden gebouwd zijn. Mijn gedachten dwalen af bij het zien van deze mooie plek. Ik heb zelfs niet door dat de waterval al in het zicht is. Ik raak aan de praat met een andere reiziger die mij verteld over het oudste bedevaartsklooster van Triol, St. Georgenberg. En dat de weg hier naar toe alleen te bereiken is door een kloof. Daar ga ik!

Eenmaal thuis betrap ik mijzelf erop dat ik met veel enthousiasme over deze bestemmingen praat. En dat ik tegenwoordig voorbij de “verre bestemmingen” afdeling loop als ik op zoek ben naar een nieuw reisboek. Voor mij liever een wereldse vakantie dichterbij huis!

Liefs, Lotte
Jouw bijzondere bestemming in Oostenrijk of Denemarken