Ik ben thuis en blader nog eens door mijn fotoalbum. Afgelopen zomer maakte ik een road trip van de kust van Cornwall tot aan het andere uiteinde in Dundee. Mijn reis door het Verenigd Koninkrijk was werelds! Wie het Verenigd Koninkrijk nog niet aan zijn vakantielijstje heeft toegevoegd... dit is het moment! En ik zal je vertellen waarom. Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar de locaties van de bekende Netflix series The Crown, Peaky Blinders en Outlander. Maar bovenal wil je de natuur hier meemaken. Vergezichten, zonsondergangen en rotsformaties zorgden ervoor dat geen dag hetzelfde was tijdens mijn rondreis. De drukte van het dagelijkse leven maakte plaats voor rust & ruimte zodra ik een voet op Engelse bodem zette. Overdag wilde ik de omgeving verkennen. ‘s Avonds bracht ik door op een vakantiepark, waar ik kon ontspannen en opladen voor de volgende dag. En dat deed ik in Cornwall, Lincolnshire Worlds & Wales!

Vissersdorpjes en zandstranden

Mijn reis begon in Cornwall. Een populaire bestemming voor gezinnen merkte ik. Gezellig gekwebbel in allerlei talen typeerde het straatbeeld. Zij waren, net als ik, op zoek naar avontuur. En dat hebben we gevonden! Ruige rotsformaties, uitgestrekte stranden en vissersdorpjes wisselen elkaar hier af. Een aantal staan te suppen en zwaaien als ik een foto maak. Ik overnacht in een unieke en moderne boomhut op Landal Clowance.

Een tweede highlight tijdens mijn rondreis vond ik aan de rand van de Lincolnshire Wolds. Hier ligt Landal Laceby Manor. Perfect als uitvalsbasis voor mijn uitstapjes in de regio. Zo struinde ik door de levendige culinaire scene van Louth, zwom ik aan het strand van Cleethorpes en heb ik mij verbaasd over de schoonheid van de historische stad Lincoln. Na een dag ontdekken stapte ik in mijn eigen bubbelbad... Wat een luxe!

Aan de kust van Wales kocht ik fijne souvenirtjes in de knusse dorpjes. En tussendoor nam ik een duik in zee. De zandstranden zijn hier zo uitgestrekt dat je in alle rust geniet van het geruis van de zee. Mijn overnachting op Landal Dylan Coastal Resort was magisch. Het uitzicht over de landtong met zonsondergang kan ik niet verwoorden, die moet je zelf eens gezien hebben. 

Voor mij is het Verenigd Koninkrijk absoluut toegevoegd aan mijn vakantielijstje. Het mooie aan het Verenigd Koninkrijk is dat het voor iedereen een onvergetelijke vakantie kan bieden. Liefhebbers van het bos en de countryside boeken een verblijf op Landal Clowance. Voor lange wandelingen over het strand ga je naar Landal Dylan Coastal Resort en diegene die houden van luxe kiezen voor Laceby Manor. Last van keuzestress? Boek dan gewoon alle parken in één vakantie en maak er een rondreis van! Staat het Verenigd Koninkrijk al op jouw lijstje?

Liefs, Lotte
Ontdek de parken in het Verenigd Koninkrijk