Tijdens het oriënteren naar mijn jaarlijkse vakantie verlangde ik naar rust en ontspanning. Een bestemming midden in de natuur waar ik nog nooit eerder geweest was. Mijn oog viel op het Verenigd Koninkrijk en de reis ernaar toe was al genieten. Tijdens de boottocht over de Noordzee spotte ik de eerste zeehondjes!

Rust en ontspanning vond ik zeker. Op Landal Laceby Manor Resort & Spa. De naam verraadt het al: Laceby Manor heeft onder andere een indrukwekkende spa en dit is hoe ik zen werd!
Ontspannen in de spa

Mijn vakantie op het resort begint met de zonnestralen die mijn lodge binnen glippen. Naast de vogels die ik hoor fluiten zijn er verder weinig sporen van geluid. Dat ik hier volledig tot rust zal komen is wel duidelijk. Ik heb besloten om mijn eerste dag te vertoeven in de welbekende spa van het resort. En het leuke is dat je hier een behandeling voor twee kunt boeken. Samen met mijn vriend kiezen we voor een ontspanningsmassage en een modderbad. We sluiten de dag af met een scrubsessie en zijn helemaal opgeladen.

De lekkerste streekproducten

Voor het geval je dacht dat Engeland geen bijzondere lokale keuken heeft... het tegendeel is bewezen. Van een traditionele beef Wellington tot de in een houtoven gebakken pizza. Het prikkelt je zintuigen en de welbekende afternoon tea is zoet als altijd! Ik neem me voor elke dag iets anders te proeven en laat me op de laatste dag verrassen door de chef. Als hij me het toetje serveert ben ik verkocht. Deze trifle met vers fruit is zo lekker dat mijn vriend er toch echt zelf een moet bestellen!

Na een dag ontspannen in de spa en het eten van de lekkerste streekproducten was het hoog tijd voor iets actiefs. Gelukkig ligt Laceby Manor in een prachtig natuurgebied met de naam Lincolnshire Wolds. Met een gehuurde fiets dein ik over de typerende groene heuvels. Mijn gejoel van enthousiasme is moeilijk te bedwingen, maar ik moet wel om de wilde dieren te kunnen spotten. Een tussenstop in Horncastle zorgt dat ik even op adem kan komen. Ik zie een en al historie. Een pittoresk dorpje, met kasseien en een 13-eeuwse kerk! Ik neem even pauze op het terras van een lokale pub en bestel twee lokale biertjes. We maken de balans op en komen tot de conclusie dat de regio en het vakantiepark een echte aanrader zijn voor een romantisch verblijf voor twee. We proosten en beloven dat we op Laceby Manor Resort & Spa zeker nog een keer terugkomen!

Liefs, Lotte

Bleef jouw vakantie op Laceby Manor...