Ik stap samen met mijn vriend uit de auto op de parkeerplaats van Landal Forest Resort Your Nature in de Belgische regio Wallonië. Het zonnetje schijnt en zorgt voor stroom via de zonnepanelen op de overkapping van het parkeerterrein. Onze elektrische auto kunnen we hier meteen opladen! Duurzaamheid staat hier voorop. Maar daarover meer in mijn andere verhaal. We worden welkom geheten in het receptiegebouw en met onze spullen voor ons weekverblijf en de sleutel van de accommodatie in de hand, stappen we in de gehuurde golfkar. Tijd om het landgoed te verkennen!
Slapen in ‘The Treeloft’

Meteen bij aankomst zien we de fietsverhuur liggen, waar we langs rijden op weg naar ons verblijf. Een boomhut, op hoge palen! We zijn reuze benieuwd, want de foto’s bij de boeking zagen er veelbelovend uit. We rijden met onze golfkar op de paadjes, langs een groot recreatiemeer en vervolgen onze route. De bordjes wijzen ons de weg en na een kleine tien minuten, staan we voor onze boomhut. De accommodatie heeft geen begane grond en de trap verraad waar de ingang zit. Een luik in de vloer van de 1e verdieping die we met een hendel kunnen liften, zorgt ervoor dat we de boomhut in kunnen. Nieuwsgierig klauter ik omhoog... en daar kijken we meteen onze ogen uit. Een sfeervolle woonkamer en keuken, een trap naar de bovenste verdieping met slaapkamer en badkamer. Veelal gemaakt van hout. Het ruikt nieuw! Een gevoel van rust overheerst en een glimlach verschijnt op mijn gezicht. Alle ruimtes hebben uitzicht, we begeven ons tussen de boomtoppen. Ik voel de ontspanning, heb zin om hier een week te vertoeven en zie mezelf al helemaal zitten in de knusse woonhoek met uitzicht. Om ons heen zien we een deken van varens. We zijn in een oase van groen beland en horen de vogeltjes tjilpen. De veelbelovende foto-impressie is waarheid geworden!

Ontspannen in en om het zwembad

We besluiten in de middag het landgoed te verkennen in onze golfkar. Met behulp van de plattegrond in de Landal App vinden we het riante binnen- en buitenzwembad waar we de rest van de dag vertoeven. In het water en op de ligstoelen er vlak naast vinden we meteen ontspanning. Dit voelt echt als vakantie! We kijken uit op de minigolf even verderop waar een gezinnetje vrolijk een potje speelt. Nog altijd is het opvallend rustig om ons heen. Het vakantiepark is autovrij en dat maakt het extra stil. Eenmaal terug bij onze boomhut draperen we onszelf op de loungebank op het vanochtend ontdekte dakterras en als de schemering invalt zien we de herten over het park struinen. Stilletjes pak ik mijn camera en probeer ik het natuurtafereel vast te leggen…

Diner voor twee

In restaurant La Maison hebben we een tafeltje gereserveerd voor twee. Het is heerlijk zomers vandaag en dus kiezen we voor een plekje buiten op het terras. Het uitzicht op het meer geeft een extra dimensie. Dit vakantiepark is groot. Dat merken we als we vanuit de boomhut te voet naar het restaurant wandelen en de golfkar voor even laten staan. We bestellen een carpaccio vooraf en krijgen advies voor een bijpassende wijn. Het eten is verrukkelijk, het toetje nog bevredigender dan ooit. Hier wordt de innerlijke mens blij van!

Na een dag zijn we al helemaal verkocht. We kruipen voldaan in bed en laten de gordijnen op een klein kiertje zodat de natuur ons morgen kan wekken. We kijken elkaar aan en concluderen dat we de rest van ons weekverblijf het hier heel goed gaan hebben. Morgen huren we een waterfiets om het park vanaf het recreatiemeer te beleven. Een potje padel staat ook nog op de planning voor deze vakantieweek. En… ik kijk misschien nog wel het meest uit naar de luchtballonvaart die we bij de receptie voor eind van de week gepland hebben!

Liefs, Lotte
Ontdek de accommodaties op Forest Resort Your Nature