De frisse berglucht, het gekraak van verse sneeuw onder m’n voeten en de geur van Kaiserschmarrn... Het is tijd voor een welverdiende vakantie in Oostenrijk! Samen met mijn partner reis ik af naar Landal Hochmontafon. De kids logeren een weekje bij opa en oma. En wij gaan 800 km verderop skiën, uit lunchen met panoramisch uitzicht en ontspannen in de wellness!
Ski in ski out

Bij aankomst valt me meteen de gezamenlijke berging op. We openen de dakkoffer van onze auto en stallen onze ski’s. En ook aan de skischoenen is gedacht. Deze berg je hier verwarmd op. Ze hebben hier overal aan gedacht! Ons alpine chalet is fijn in alle opzichten. We vertoeven een weekje in een appartement op de 1e verdieping. De open keuken en woonkamer zijn ruim opgezet en de bedden liggen heerlijk! Ik open de balkondeuren en geniet met een kop thee van het uitzicht. Even bijkomen van de reis. In een vast ritme zoeven de gondels voorbij. Morgen gaan we ook de berg op!

Silvretta Montafon

De volgende ochtend worden we wakker en schuiven we vol verwachting de gordijnen open. Het zonnetje schijnt! Tijd om te ontbijten en onze ski’s onder onze voeten te klikken. Helm op en gaan! Onze accommodatie ligt op loopafstand van de piste en voor we het weten zitten we lachend in de eerste lift omhoog. Wat is wintersporten toch heerlijk! Maar liefst 117 km piste ligt er strak geprepareerd bij in Silvretta Montafon, veelal blauwe en rode afdalingen. De witte bergtoppen pronken tegen de felblauwe lucht. De zon doet onze wangen blozen! We skiën ons in en kiezen na de lunch voor de Hochjoch Totale. De langste piste van Vorarlberg. Deze ski je, bij goede sneeuwcondities, helemaal uit tot in het bergdorpje Schruns. De gondel brengt ons weer omhoog en neemt hier ruim de tijd voor. We komen bij van de lange afdaling, genieten van het uitzicht en onthaasten alvast voordat we ons einde middag onderdompelen in de wellness.

Skigebied informatie
Wellness met uitzicht

Voldaan van een fijne skidag komen we terug op het vakantiepark en plonsen we in het zwembad. De temperatuur van het water is aangenaam, het uitzicht fenomenaal. Terwijl we een paar baantjes trekken om de spierpijn tegen te gaan, praten we na over de mooie ski-dag. In stilte warmen we op in de sauna, koelen af onder een koude douche en sluiten de middag af met een massage die we gisteren bij aankomst meteen geboekt hebben. Dit is wat wordt verstaan onder ontspannen!

We maken ons op voor een diner in het parkrestaurant, maar bellen eerst even met het thuisfront. De kids zijn nog wakker en enthousiast vragen ze hoe hoog we zijn in de bergen. Ze vertellen over de belevenissen van de dag.Met een gerust hart wandelen we naar het restaurant. De sneeuw kraakt onder onze voeten, een fonkelende sterrenhemel boven ons. Morgen belooft weer een mooie dag te worden. In hoor de woorden van mijn jongste dochter in mijn gedachte. “Mama, ski je een rondje voor mij?!” “Natuurlijk schat!”

Liefs, Lotte
De piste op