Het geluid van de golven, de geur van het zoute water, de eindeloze horizon – het heeft gewoon iets betoverends, vind je niet? Ik krijg nu al heimwee als ik terugdenk aan de prachtige zonsondergangen die mijn partner en ik hebben mogen ervaren tijdens ons jaarlijkse weekendje weg aan de kust. Terwijl ik dit schrijf ben ik omgeven door het geluid van sirenes, de geur van benzine van de eindeloos rondrijdende auto’s en het gepraat van de mensen op straat. Het drukke stadsleven. Hoog tijd om ons jaarlijkse weekendje weg naar de kust te plannen. Snel zoek ik de Echt Natuur Podcast van Landal op Spotify terwijl ik de mogelijkheden bekijk. Het wordt een weekend vol natuurgeluiden in Landal Residence Westduin, waar we ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven.
Wegdromen in een luxe appartement

Tijdens de autorit zie ik de drukte van de stad langzaam verdwijnen in rust en ruimte. We komen aan bij Landal Residence Westduin. Een prachtig appartementencomplex dicht bij het strand. Ik voel de frisse wind zodra ik uit de auto stap. Omdat we dit weekend extra willen genieten van luxe en rust, verblijven we in een 6-persoonsappartement. Het appartement voldoet volledig aan mijn verwachtingen. De details van de schelpen aan de muur in de keuken, de sauna en het bad in de slaapkamer met uitzicht op de duinen maken het helemaal af. Mijn partner opent een fles wijn en samen proosten we op het balkon. Op een heerlijk weekend samen!

Zon, zee en kitesurfen

We worden wakker door de zonnestralen die ons appartement binnenglippen. Het belooft een fantastische dag te worden. We besluiten vroeg naar het strand te gaan, zodat we écht de rust kunnen ervaren. Mijn partner wil het weekend sportief beginnen en springt in het water om te gaan kitesurfen. Zittend op een kleedje op het strand sluit ik mijn ogen en focus ik op de geluiden om mij heen. Langzaam hoor ik een paar meeuwen langs vliegen. Snel bind ik de tas met vers gemaakte broodjes goed dicht… je weet maar nooit met deze strandgasten. De wind waait door mijn haren en de zon brandt op mijn gezicht. Het enige geluid dat ik herken is het geluid van spelende kinderen. Met een glimlach kijk ik toe hoe de kinderen zich aan het uitleven zijn met het maken van een zandkasteel. Verderop zie ik een ouder stel samen picknicken. De magie van de natuur aan de kust heeft dus effect op iedereen!

Een indrukwekkend schouwspel

Na de sportieve dag van mijn partner is het tijd om de voeten omhoog te doen en te relaxen op ons balkon. We besluiten hier de avond door te brengen met een heerlijk borrelplankje. De zon gaat langzaam onder, maar we krijgen geen heldere sterrenhemel te zien. De natuur besluit anders: er worden wolken gevormd en het rustige weer van vanmiddag verandert. We zien een indrukwekkend schouwspel van bliksem en regen, ondersteund door het geluid van onweer. En wij zitten op de eerste rij om dit te mogen bewonderen. Normaal zou ik met dit weer binnen zitten met de gordijnen dicht en een film. Nu besluit ik van deze natuurgeluiden te genieten. We zitten heerlijk droog op ons balkon.

Binnenkort rijd jij ook samen met je geliefde richting de kust, met de wind door je haren en de zon op je gezicht. Geen files, geen stress – alleen jij, je partner en de belofte van een ontspannen weekend voor de boeg. Klinkt goed, toch? Dit is precies wat ik nodig had om te ontsnappen van het dagelijkse drukke leven. Even tijd voor elkaar en terug naar de natuur. De heimwee naar de natuur wordt thuis direct weggenomen door de Echt Natuur Podcast van Landal. Zodra ik weer onderweg ben naar mijn werk zoek ik de podcast op in Spotify. Even vergeet ik de drukte en files en denk ik aan de herinneringen aan zee. Ik kan het iedereen aanraden! 
 
Liefs,  Lotte