Landal Stories

Natuurlijk Denemarken

De kids hangen al ergens hoog in de bomen en slingeren soepel als aapjes over het klimparcours. Gezekerd en uitgedost met veiligheidshelm en stevige gympen vermaken zij zich in de natuur. “Pap, mam, komen jullie ook nog?”, horen we vanuit de verte. Het parcours is uitdagend maar we kunnen niet onder het enthousiasme van de kids uitkomen. En dus hijsen ook wij ons in de nodige veiligheidsattributen en beginnen aan de klimtocht door het bos. Eenmaal boven merk ik dat dit best heel gaaf is! Ik voel de vrijheid en wordt een met de natuur.
Spelen in de natuur

Vanochtend zijn we na een stevig ontbijt vertrokken vanuit Landal Søhøjlandet waar we een weekje op vakantie zijn. We zijn in klimpark Silkeborg, op slechts 13 km van het vakantiepark en laten ons verassen door de schoonheid van de natuur. Het landschap in de regio is glooiend, terwijl verder noordelijk in Denemarken de vlaktes overheersen. Hier vinden we avontuur. Rond het park maar zeker ook op het park. De kids vermaken zich samen met Bollo, spelen in de grote speeltuin en brengen een paar uur door met het Fun & Entertainment team tijdens de knutselmiddag. Zo hebben wij even wat uurtjes samen terwijl de kids in goede handen zijn. We besluiten een potje te golven op de naastgelegen green, voordat we doorreizen naar het westen. We willen deze zomervakantie ook nog de kust opzoeken!

Zon, zee & strand

Na een week natuur in het midden van Denemarken is het tijd voor zon, zee en strand. We checken uit bij Landal Søhøjlandet en na een uurtje rijden richting de westkust, komen we aan bij Landal Seawest. Wederom een fijne accommodatie en van alle gemakken voorzien. Aangekomen op het park besluiten we een uitstapje te maken naar zee. De kids staan te juichen en hebben hun strandspullen al gepakt. Ik raap nog gauw de zonnebrandcrème en de strandlakens bij elkaar terwijl manlief de lunchmand vult. Zeven kilometer verderop draperen we ons op onze strandlakens onder de duinrand, op een relatief breef zandstrand. De zon schittert op zee en de zachte bries laat ons helemaal tot rust komen. We smullen van het typisch Deense Smørrebrød en de kids spelen tussen het helmgras. De oudste geniet van een supsessie met papa op zee, heerlijk verkoelend op een zomerse dag.

's Middags wandelen we eeen rondje over het vakantiepark en zien we toffe houten spelletjes buiten op het gras, waaronder ook een typisch Hollandse sjoelbak! Gemaakt door een Nederlandse medewerker op dit Deense park. We voelen ons al thuis, maar nu helemaal!

Liefs, Lotte
Jouw familievakantie in Denemarken