Afgelopen jaar zijn we op zomervakantie geweest in eigen land. De coronapandemie heeft ons geleerd dat Nederland een fantastisch vakantieland is. Een korte autorit vonden ook de kids een aangenaam idee en zo installeerden we ons al snel in een vakantiehuis in het bos. En niet zomaar een vakantiehuis. We logeerden in een droomboom!
Dit is uniek!

Bij binnenkomst ruik ik hout. Het bos! Ik loop de trap op en stap de woonkamer binnen. Een sfeervolle ruimte met open haard en een zithoek met schommelstoel en leren zitbank. De aansluitende open keuken is de plek waar ik mezelf straks een heerlijke maaltijd zie bereiden, maar eerst wil ik de rest van de accommodatie verkennen. Ik ben binnen, maar voor mijn gevoel ook buiten. De raampartijen zijn gigantisch. De zon valt precies door de lichtkoepel in het dak en schijnt op de tafelpoot. Een brede boomstam die een houten tafelblad draagt. Ik strijk met mijn hand over de jaarringen en wandel daarna de gang in. Hier pronkt een badkamer met dubbele regendouche en iets verderop zie ik de kinderkamer.

De kids hebben de stapelbedden al gevonden en zijn de boomstam-ladder opgeklommen. In het hoogste torentje van de boomhut hebben ze zicht op de boomtoppen. Ik weet even niet of het mijn droom of die van mijn kinderen is, maar genieten doen we allemaal. We slapen in de enige boomhut op Landal Miggelenberg!

Van de glijbaan

's Ochtends word ik wakker van tjilpende vogeltjes. Manlief is al naar de parkshop geweest en de geur van verse croissants komt me tegemoet. Met een kopje koffie in de hand schuif ik aan de picnick tafel buiten op het terras. Het belooft een mooie dag te worden en we willen de omgeving verkennen op de fiets. Maar de kids denken daar anders over. Zij hebben sinds gisteren bij aankomst iets ontdekt in de boomhut. Wie de trap opgaat naar de eerste verdieping en het terras buiten oploopt ziet meteen wat hier is. Een rode opening. Het is de glijbaan naar beneden! Na een ontbijt in de ochtendzon is het dan toch echt tijd om eropuit te trekken. Zelf pak ik ook de glijbaan naar beneden! Met een schaterlach wandel ik samen met het gezin naar de fietsverhuur even verderop op het vakantiepark.

Dieren voeren

De fietsroute op de Veluwe is mooi, heel kleurrijk zelfs. De paarse heide kleurt prachtig tegen de strakblauwe lucht. Het is heerlijk zomers buiten en we genieten van de haren in de wind op de fiets. Bij terugkomst op het vakantiepark besluiten we de verzorgers te helpen met het voeren van de dieren op de dierenweide. De kids krijgen een overall aan en mogen de geitjes eten geven! Op de achtergrond zien ze het Avonturenhof schitteren. “Kijk mama, dat is net onze boomhut in het klein, gaan we daar morgen heen?!”

We hebben boodschappen gedaan en lokale lekkernijen gekocht in de parkshop. Terwijl ik begin met koken, zjoeven de kids nog een paar keer van de glijbaan van ‘onze’ boomhut. Want zo voelt het, als ons thuis in het bos. Het is eind augustus en ‘s avonds al best een beetje fris dus we besluiten na het eten de open haard aan te steken. Mijn jongste dochter kruipt bij me op schoot in de schommelstoel. Ik lees een boekje voor en merk dat we er allebei van tot rust komen. Hoe kan het ook anders in een accommodatie als deze. Aan het einde sla ik zachtjes het boekje dicht, alhoewel... “nog één verhaaltje, mama?”

Liefs, Lotte
Boek jouw verblijf in de droomboom