Het is weer de tijd van het jaar: winterbanden! De auto is minstens net zo klaar als wij om binnenkort op wintersport te gaan. We hebben bestemming Oostenrijk geboekt en reizen de aankomende kerstvakantie naar Landal Katschberg. De ligging van de accommodaties direct aan de piste en de panoramische vergezichten verrassen ons ieder jaar opnieuw. De bandenwissel is zo'n kenmerkend moment van het jaar waarop we bijna op wintersport gaan. Ik heb de auto net opgehaald bij de garage en draai thuis de oprit op. Opa en oma passen vandaag op de kids. Wat ze nog niet weten is dat we ze gaan vragen om dit jaar weer met ons mee te gaan naar de bergen!
Drie generaties

Ik stap naar binnen en omhels de kids. Mijn vriend is net thuis en mijn ouders staan al te koken. Tijdens het tafel dekken vraag ik aan mijn moeder: “Gaan jullie dit jaar weer met ons mee naar Oostenrijk?” Ze kijkt me aan met een grote glimlach en zegt: “Natuurlijk willen we dat!” Al snel schuiven we met zijn allen aan tafel en de rest van de avond halen we herinneringen op. Vorig jaar vertoefden we op Landal Katschberg in een 8-persoons accommodatie.Vooral de sauna was favoriet. Lekker opwarmen na een dag op de berg!

We voelden ons gezegend om voor het eerst sinds de coronapandemie weer met drie generaties op vakantie te kunnen. ‘s Ochtends volgenden de kids een skiles en gingen wij de berg op met mijn ouders. Mijn vader en moeder skiën al van jongs af aan en zorgen het hele jaar door dat ze skifit blijven. Wintersport geeft ze een gevoel van vrijheid dat ook ik vanuit mijn ouders heb meegekregen en weer aan mijn kinderen doorgeef. Buiten sporten in de natuur geeft een ontspannen gevoel.  

Ski in ski out

Het fijne aan deze bestemming is de ligging van het vakantiepark en het skigebied. Met het dorp op 1.750 meter hoogte en de liften en pistes recht voor de deur van het appartement, is het letterlijk ski in ski out. Iedere ochtend openden we de gordijnen en keken we uit over de perfect geprepareerde pistes. En met opa en oma in ons bijzijn, hadden we ook echt even de ruimte om zo nu en dan met zijn tweeën te skiën, te lunchen met uitzicht en even tot elkaar te komen. Voor de kids is er Skiland. En opa en oma... die vonden het heel fijn om de wandel- en sleetochten met de kleinkinderen af te kunnen wisselen met een middagje langlaufen. 

Horse sleding
Katschberger Adventweg
Dit jaar komen we terug voor de magie van het jaarlijkse advent evenement: Katschberger Adventweg. We herinneren ons nog goed hoe sfeervol de avondwandeling in het winterwonderland vorig jaar was. Hoog in de bergen midden in de ongerepte natuur. Wandelend, langs berghutten waar warme thee geschonken werd en dwars door een romantisch verlicht bos. De sneeuw kraakte onder je voeten en de lichtjes langs het pad leidden ons de weg. Onderweg werden we uitgedaagd in een kerstdoolhof en lieten we ons verrassen door de verhalenvertellers en kerstliedjes.

De ruim 2 km lange wandeling is voor kleine kinderen al een uitdaging op zich, en dus hielp de paardenslee ons een stukje op weg! En opa en oma vonden dat stiekem ook wel fijn. Met de waardevolle herinneringen nog vers in ons geheugen, kijken we uit naar opnieuw een familievakantie vol winterse avonturen! 

Liefs, Lotte
Jouw wintersport in het Oostenrijkse Katschberg