Veelgestelde vragen

Omboeken en annuleren
 • Hoe verplaats of annuleer ik mijn verblijf?

  In veel gevallen kun je jouw verblijf verplaatsen naar een andere datum. Neem hiervoor contact op met het Contact Center. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, hebben we een aanpassing gedaan in onze voorwaarden. Kijk voor de mogelijkheden rondom omboeken in de Algemene Voorwaarden die voor jou van toepassing zijn. Dit hangt af van de datum waarop je jouw boeking hebt gemaakt.

  Annuleren

  Wil je jouw geplande verblijf liever annuleren? Dat kan eenvoudig via MijnLandal-account. Log in en klik op de reservering die je wilt annuleren, de rest wijst zich vanzelf.

  De kosten voor annuleren zijn tot tot 30 dagen vóór aankomst 30% van de totale reissom. Valt de datum van aankomst binnen de komende 30 dagen? Dan betaal je 100% van de totale reissom. Heb je jouw verblijf 14 dagen of korter geleden geboekt? Dan betaal je geen annuleringskosten.

   Let op: door te annuleren vraag je géén recreatie-voucher aan: als je recht hebt op een recreatievoucher sturen wij je een e-mail.

  Tijdelijke actie
  Voor onze parken in Duitsland*, Oostenrijk, Tsjechië, Zwitserland en Hongarije gelden tijdelijk speciale voorwaarden. Als je een reservering maakt voor een park in de reisperiode 1 juli tot 31 augustus 2021, kun je annuleren tot 30 dagen voor aankomst en ontvang je 100% je geld terug. 
  *Met uitzondering van vakantiepark Marissa, daar gelden de boekingsvoorwaarden van Novasol.

  Dit geldt bij:
  • Een gesloten park
  • Gesloten grens
  • Negatief reisadvies
  • Verplichting van quarantaine bij aankomst/terugkeer van vakantie, in combinatie met negatief reisadvies
  • Bovenstaande is officieel gecommuniceerd via de officiële website van de overheid van het land van bestemming of het land van herkomst
  • Minimale huurprijs is € 139


  Uitzonderingen
  • Bovenstaande voorwaarden gelden niet als je een verblijf hebt geboekt met een Hema-voucher. Neem in dat geval telefonisch contact op met het Contact Center.
  • Wil je een zakelijke reservering via Landal Business Line annuleren? Neem dan telefonisch contact op met de afdeling Landal Business Line.
  • Boekingen gemaakt met Air Miles kun je annuleren, maar helaas is het in dat geval niet mogelijk om jouw gespaarde Air Miles-punten terug te ontvangen.

 • Kan ik omboeken als mijn gezelschap groter is dan de maximaal toegestane groepsgrootte in een bungalow?

  Bekijk de website van de Rijksoverheid om te zien of je aan de maximale groepsgrootte voldoet. Is dit het geval, dan kan je verblijf gewoon doorgaan. Wanneer je door de getroffen maatregelen de toegestane groepsgrootte overschrijdt, kun je omboeken. Vraag in dat geval een voucher aan. Met deze voucher kun je op een later moment een nieuw verblijf boeken. 

  Je kunt er ook voor kiezen een extra accommodatie te boeken. Neem in dat geval telefonisch contact met ons Contact Center.

 • Als ik mijn verblijf omboek naar een latere periode en dit komt duurder uit, betaal ik dan een meerprijs?

  Ja, is het verblijf in een latere periode duurder, dan betaal je het verschil bij.

 • Wat moet ik doen als ik wil omboeken?

  Als je een verblijf hebt geboekt en door de getroffen maatregelen de toegestane groepsgrootte overschrijdt, kun je omboeken. Vraag in dat geval een voucher aan. Met deze voucher kun je op een later moment een nieuw verblijf boeken.

  Heb je een andere omboekreden? Dan verwijzen wij naar de Algemene Voorwaarden die op je boeking van toepassing zijn. Hier kun je, afhankelijk van de datum waarop de boeking is gemaakt, lezen of je kunt omboeken. 

 • Ik heb via Landal GreenParks een annuleringsverzekering afgesloten bij Europ Assistance. Wat zijn mijn rechten als ik mijn verblijf wil annuleren?

  Op de website van Europ Assistance vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over de annuleringsverzekering. Hier kun je lezen wanneer je aanspraak kunt maken op je annuleringsverzekering en hoe je een claim kunt indienen. Kun je hier het antwoord op je vragen niet vinden, dan vragen wij je direct contact op te nemen met Europ Assistance.

Vakantie boeken
 • Kan ik nog een verblijf boeken?

  Jazeker, op onze website of via het Contact Center kun je direct je verblijf boeken. Bekijk de maatregelen op onze parken in Nederland, zodat je ziet hoe je verblijf eruitziet. Voor bepaalde landen geldt dat onze parken door de maatregelen niet geopend zijn. Bekijk de maatregelen per land.

 • Kan ik nog alle accommodaties boeken?

  De huidige situatie heeft ook invloed op het aantal personen waarmee je kunt verblijven in onze accommodaties.

  Nederland
  Onze Nederlandse parken zijn open. Op de website van de Rijksoverheid kun je zien wat de maximale groepsgrootte in een bungalow is. De informatie is te vinden onder de kopjes ‘Corona en reizen binnen Nederland’ en ‘Groepen in een vakantiehuis’. 

  België
  Je mag naast je eigen huishouden met 4 extra personen een accommodatie mag boeken (vanaf 27 juni met 8 extra personen).
   
  Duitsland
  Momenteel kun je een accommodatie boeken met de volgende reisgroepen: 

  • Een huishouden (ongeacht het aantal personen)
  • Parken in Rheinland-Pfalz: maximaal 5 personen, ongeacht het aantal huishoudens (kinderen onder de 15 jaar en volwassenen die volledig zijn gevaccineerd of genezen worden niet meegeteld). 
  • Parken in Nordrhein-Westfalen en Schleswig-Holstein: maximaal 10 personen, ongeacht het aantal huishoudens (kinderen onder de 15 jaar en volwassenen die volledig zijn gevaccineerd of genezen worden niet meegeteld). Vanaf 2 juli 2021 geldt dit ook in Rheinland-Pfalz.
  • Parken in Niedersachsen: maximaal 25 personen met een negatieve testuitslag (kinderen onder de 15 jaar en volwassenen die volledig zijn gevaccineerd of genezen worden niet meegeteld).
  Oostenrijk
  In Oostenrijk geldt geen maximum aan het aantal personen per bungalow. 

  *Onder het kopje Situatie per land op deze pagina vind je meer informatie over de parken in deze landen.

 • Zijn er speciale boekingsvoorwaarden rondom corona?

  De maatregelen rondom het coronavirus brengen Landal GreenParks in uitdagende omstandigheden. Daarom hebben we tijdelijk een aanpassing gedaan in onze voorwaarden. Bekijk de boekingsvoorwaarden die van toepassing zijn. Dit hangt af van de datum waarop je je boeking hebt gemaakt.

 • Als ik nu een verblijf boek, kan ik dan wachten met betalen totdat ik zeker weet dat mijn verblijf doorgaat?

  Als je een verblijf boekt, vragen wij direct om een aanbetaling te doen. Het restbedrag dien je uiterlijk 8 weken voor je aankomstdatum te voldoen. Dit is niet gewijzigd. Je kunt betalen via MijnLandal, ook als je met de recreatie-voucher wilt betalen. Een overzicht van alle betaalmogelijkheden vind je hier.

 • Kan ik met meerdere gezinnen in een vakantiehuis in Nederland?

  Houd de site van de Rijksoverheid in de gaten voor alle maatregelen die getroffen zijn voor een vakantie in eigen land. Je kunt meer informatie vinden onder de kopjes ‘Corona en reizen binnen Nederland’ en ‘Groepen in een vakantiehuis’. Hier kun je ook zien wat de maximale groepsgrootte in een accommodatie is.

  Als je een verblijf hebt geboekt en door de getroffen maatregelen de toegestane groepsgrootte overschrijdt, kun je omboeken. Vraag in dat geval een voucher aan. Met deze voucher kun je op een later moment een nieuw verblijf boeken.

Voucher - terugbetaling
Voucher - Algemeen
 • Wat is een recreatie-voucher?

  De recreatie-voucher is een online betaalmiddel waarmee je een nieuwe boeking kunt maken. Je ontvangt een recreatie-voucher als je verblijf niet door kan gaan omdat het park gesloten is. Hier hoef je zelf niets voor te doen, je ontvangt vanzelf een e-mail van ons met de recreatie-voucher.

  Deze voucher is geïntroduceerd vanwege de uitzonderlijke en onvoorziene situatie door verspreiding van het coronavirus. Deze regeling is tot stand gekomen in overleg met de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en het Ministerie van Economische Zaken.

  De recreatie-voucher kan tot één jaar na uitgifte worden gebruikt als betaalmiddel voor een nieuwe boeking. Je kunt hierbij een keuze maken uit alle verblijven die op dat moment worden aangeboden op onze website.

  Nadert de einddatum van de voucher en is deze niet of niet volledig gebruikt? Dan betalen wij het resterende bedrag terug. We nemen hiervoor contact met je op.

  De volledige voorwaarden van de recreatie-voucher zijn te vinden op de speciale voucher pagina.

 • Wat zijn de voordelen van een recreatie-voucher?

  • Je kunt zelf online een nieuwe boeking maken.
  • Je kunt de boeking maken op het moment dat het jou uitkomt, tot één jaar na uitgifte van de recreatie-voucher.
  • Je kunt uit alle parken kiezen en voor alle verblijven die op dat moment boekbaar zijn op de website.

 • Hoe lang is de recreatie-voucher geldig?

  De recreatie-voucher kun je tot één jaar na het moment van uitgifte gebruiken als betaalmiddel voor een nieuw verblijf. Je kunt uit alle parken kiezen en voor alle verblijven die op dat moment te boeken zijn op de website.

  Nadert de einddatum van de voucher en is deze niet of niet volledig gebruikt? Dan betalen wij het resterende bedrag terug. We nemen hiervoor contact met je op.

 • Wanneer ontvang ik een recreatie-voucher en hoe werkt dit?

  Je ontvangt een recreatie-voucher als je een verblijf hebt geboekt op een moment dat een park gesloten is. Hier hoef je zelf niets voor te doen, je ontvangt vanzelf een e-mail van ons met de recreatie-voucher. Als je je boeking hebt gemaakt via een reisbureau gelden er aangepaste voorwaarden voor de recreatie-voucher. Voor meer informatie vragen wij je contact op te nemen met het reisbureau waar je hebt geboekt.

  De recreatie-voucher kunt je inwisselen als een online betaalmiddel voor een nieuwe boeking via onze website. Hoe deze recreatie-voucher precies  gebruiken kan worden, lees je in de e-mail waarmee je de recreatie-voucher ontvangt. Het is niet mogelijk om je recreatie-voucher online te verzilveren voor een combinatiereservering bestaande uit meerdere bungalows. Je kunt in dit geval bellen met ons Contact Center voor het inwisselen van je recreatie-voucher.

 • Ik heb geen e-mailadres waarop ik een recreatie-voucher kan ontvangen. Wat nu?

  Wij hebben een e-mailadres nodig om de recreatie-voucher te kunnen versturen. Wij vragen je daarom om een e-mailadres aan te maken of om een e-mailadres van een familielid door te geven aan ons Contact Center.

Voucher - Besteden
Parkinformatie - Algemeen
 • Kan mijn geboekte verblijf in Nederland doorgaan?

  Onze vakantieparken in Nederland zijn open. Op de website van de Rijksoverheid kun je zien of je aan de maximale groepsgrootte voldoet. Is dit het geval, dan kan jouw verblijf gewoon doorgaan. Op de maatregelen pagina voor vakantieparken in Nederland kun je zien welke maatregelen er gelden tijdens je verblijf. 

 • Waarom verschillen de maatregelen op de parken?

  Elk park is uniek, qua ligging en faciliteiten. We wegen daarom per land en per park zorgvuldig af welke maatregelen we nemen.

 • Zijn mondkapjes verplicht bij een bezoek aan een van de vakantieparken?

  Nederland
  In de publieke binnenruimtes van al onze Nederlandse parken is het dragen van een mondkapje verplicht. Wij kunnen gasten weigeren wanneer zij ervoor kiezen om dit niet te doen.

  Ga je naar de Waddeneilanden? Zorg dan dat je een mondkapje op doet op de boot. De veerboot naar de Waddeneilanden wordt ook gezien als openbaar vervoer.

  België
  Er geldt een mondmaskerplicht in alle openbare ruimtes, op alle Belgische parken voor iedereen vanaf 12 jaar.

  Duitsland
  Op de parken in Duitsland is een mondkapje verplicht in alle openbare gelegenheden op zowel parken als buiten de parken.

  Oostenrijk
  Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle restaurants/ horecagelegenheden, winkels, banken, openbaar vervoer, taxi's, stoeltjesliften en alle medische instellingen. Ook bij bijeenkomsten en diensten waarbij 2 meter afstand niet mogelijk is. Dit geldt niet voor kinderen onder de 7 jaar en personen met bepaalde ziektes.

  Denemarken
  Het dragen van een mondkapje is niet verplicht. Deze zijn alleen verplicht op het vliegveld. 

  Groot-Britannië
  Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer, supermarkten, winkels en ziekenhuizen. Ook wordt het aanbevolen om op plekken waar dit niet mogelijk is afstand te houden. 
   
  Tsjechië
  In Tsjechië is een mondkapje verplicht op plaatsen waar het niet mogelijk is om afstand te houden, vooral in binnenruimtes en in het openbaar vervoer. Het is niet verplicht om buiten een mondkapje te dragen.

Parkinformatie - Faciliteiten
 • Zijn de zwembaden geopend?

  We zijn blij dat iedereen weer kan zwemmen op onze parken. Vergeet niet vooraf te reserveren via de Landal-app. Kies voor ‘Op het park’ en ga vervolgens naar ‘Reserveren’. Ook vind je hier de openingstijden. Bekijk op onze maatregelen pagina hoe een bezoek aan het zwembad eruit zal zien. 

  Doordat we een maximaal aantal personen per keer mogen toelaten in onze zwembaden, kunnen we helaas niet garanderen dat je tijdens je verblijf kan zwemmen. Maar we hopen natuurlijk iedereen deze kans te kunnen geven! 

   

   

 • Zijn de parken open voor dagrecreatie?

  Nee, helaas is dagrecreatie nog niet mogelijk.

 • Is Bollo op het park aanwezig?

  Bollo staat te trappelen om alle activiteiten weer te doen, maar wel op afstand. Ook leest Bollo weer verhaaltjes voor en mag je Bollo weer een high-five geven. Ook kunnen kids weer meeswingen in de Bollo-Disco. Bollo knuffelen kan helaas nog even niet. 

 • Zijn de restaurants op de Nederlandse parken geopend?

  Onze terrassen en restaurants zijn geopend. Tussen 06.00 - 22.00 uur  ben je welkom voor een hapje en drankje. Na 26 juni gelden de reguliere openingstijden weer.  Geniet met het mooie weer buiten.  Vanaf 26 juni ben je weer welkom in onze buffetrestaurants, en kun je onder andere weer gebruik maken van het smakelijke Bollo-buffet. 

   

 • Welke faciliteiten op parken zijn open?

  De bowlingbanen, indoorspeelparadijzen, dierenweides, sauna’s en zonnebanken zijn weer open. Ook sporttoernooien zijn weer toegestaan met max. 50 deelnemers, waar afstand niet nodig is. De Bollo Club is weer open voor kinderen t/m 12 jaar. Er kunnen maximaal 50 kinderen tegelijk in de Bollo Club en vooraf vragen we je om een reservering te maken. Vanaf 26 juni mogen ouders weer mee naar de Bollo-Club. En alle fun & entertainment-activiteiten kunnen weer plaatsvinden zonder een maximum aantal deelnemers, maar wel met de 1.5 meter afstand. 
   
  Op de parken vind je een Fun & Entertainment pick-up point. Hier kun je inschrijvingen en betalingen regelen voor activiteiten en faciliteiten. Ook kun je hier knutsel-, sport-, en spelmateriaal aanschaffen om in en rond de bungalow te gebruiken. Er is dus weer veel mogelijk op onze parken! Bekijk op onze speciale maatregelen pagina voor meer informatie.
   

De situatie op de Landal parken in Europa
 • Hoe is de situatie in Nederland, België en Duitsland?

  Nederland
  Alle parken in Nederland zijn geopend. Je bent van harte welkom op een van onze parken.

  Op dit moment zijn al onze indoor faciliteiten (m.u.v. Park- en giftshops) en zwembaden gesloten. Wel kun je gebruik maken van onze outdoor faciliteiten en de afhaal- en bezorgmogelijkheden. Kijk op onze maatregelenpagina voor de laatste updates. Voor reisadviezen vanuit de lokale overheid en de speciale corona-omboekflexibiliteit verwijzen we naar onze Zorgeloos boeken pagina.

  België
  Alle parken in België zijn geopend.

  Wij nemen gepaste maatregelen om je een onbezorgd verblijf te bieden. Met de aanpassingen die wij op onze parken hebben doorgevoerd zal je vakantie er iets anders uit zien dan je gewend bent. Niet alle faciliteiten en activiteiten kunnen op dit moment worden geopend. Kijk op onze maatregelen pagina voor de laatste updates.

  Voor onze gasten uit Nederland: Dit park ligt net over de grens in België. Dat betekent dat het landelijke reisadvies van invloed kan zijn. Kijk op de website van Nederland Wereldwijd voor het actuele reisadvies voor je gewenste aankomstdatum. 

  Duitsland
  Je bent als Nederlandse gast meer dan welkom op onze Duitse parken! Om in te checken heb je een geldig negatief PCR-test bewijs, PoC-sneltest bewijs, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je al eerder corona hebt gehad nodig. Je hoeft daarna niet meer in quarantaine. Als je terugkomt van jouw Duitse bestemming, hoef je geen negatieve test te laten zien in Nederland. Daarnaast hoef je ook niet meer in quarantaine. Het verschilt per regio wat geldende maatregelen op het park zijn. Daarom verwijzen we je graag naar de parkpagina van het park dat je op het oog hebt, daar vind je de laatste geüpdatete informatie. Ook vind je veel informatie in onze Landal-app

 • Hoe is de situatie in Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland?

  Denemarken
  Alle vakantieparken in Denemarken zijn met de nodige aanpassingen weer open. Wij nemen gepaste maatregelen om je een onbezorgd verblijf te bieden. Met de aanpassingen die wij op onze parken hebben doorgevoerd zal jouw vakantie er iets anders uit zien dan je gewend bent.

  Kijk op onze maatregelen pagina voor alle genomen maatregelen op onze vakantieparken. Voor reisadviezen vanuit de lokale overheid en de speciale corona-omboekflexibiliteit verwijzen we je naar onze Zorgeloos boeken pagina.

  Oostenrijk
  Onze vakantieparken in Oostenrijk zijn geopend. Niet alle faciliteiten en activiteiten kunnen op dit moment worden aangeboden. Op onze maatregelen pagina lees je de actuele informatie over de maatregelen die genomen zijn op de parken en ook over testverplichting.

  Zwitserland
  Alle vakantieparken in Zwitserland zijn met de nodige aanpassingen open. Wij nemen gepaste maatregelen om je een onbezorgd verblijf te bieden. Met de aanpassingen die wij op onze parken hebben doorgevoerd zal jouw vakantie bij Landal GreenParks er iets anders uit zien dan je gewend bent.

  Voor reisadviezen vanuit de lokale overheid en de speciale corona-omboekflexibiliteit verwijzen we je naar onze Zorgeloos boeken pagina.

 • Hoe is de situatie in Groot-Brittannië?

  Onze parken in Groot-Brittannië zijn tot 19 juli alleen geopend voor gasten uit Groot-Brittannië. We hopen je snel weer te kunnen verwelkomen op één van onze parken! 

  Op onze Zorgeloos boeken-pagina vind je meer informatie over onze speciale corona-omboekflexibiliteit. 

 • Hoe is de situatie in Tsjechië en Hongarije?

  Tsjechie
  Ons park Landal Marina Lipno is geopend. Houd er rekening mee dat je voor toegang tot Tsjechië eerst vooraf online moet registreren en een geldig negatief PCR-test bewijs of PoC-sneltest bewijs nodig hebt. Wanneer je reist vanuit een gebied met risicocategorie rood geldt momenteel een quarantaineverplichting. 

  Hongarije
  De Hongaarse regering heeft maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Hierdoor hebben wij helaas moeten besluiten ons park Landal Residence Duna tot en met 30 juni 2021 te sluiten.

Overige