Wandelen en fietsen

Welkom in het wandel- en fietsparadijs Nationaal Park Eifel, hier kunt u alle kanten op. Zowel actief als ontspannen verkent u het groen van de natuur. Fiets door de schilderachtige stadjes, over de vulkaanheuvels of wandel door de bossen en geniet van het uitzicht over het dal vanaf de ‘Eifel-Blicke’.

Wandelen door de Rureifel

De Eifel heeft veel te bieden voor wandelaars. Naast de ongerepte natuur in het bos kunnen wandelaars zich verheugen op goed aangeduide kwaliteitspaden. De routes variëren in moeilijkheidsgraad, lengte en hoogteverschillen. Of u nu van plan bent om een wandeling van ongeveer twee uur te maken of liever gaat voor een 6,5 uur lange water avonturenparcours, de wandelpaden in het Rurgebied Eifel bieden iets voor elke wandelaar. Diverse routes liggen op u te wachten!
Ontdek de mooiste wandelroutes

Bevertour in Heimbachtal

De bever: een stoere knager die op alle seizoenen is voorbereid. Samen met een gids kunt u het leefgebied van de bevers in Frenkbach ontdekken. De tour start meestal tijdens de Duitse vakantie- en feestdagen vanuit het park en duurt ongeveer 2,5 uur. Reserveren is verplicht en kan telefonisch of per e-mail

Volwassenen
(vanaf 17 jaar)
Kinderen
(4-16 jaar) 
Familietarief
(2 volw. en 2 kids) 
Groepstarief
(max. 8 pers.) 
€ 9,95 p.p.  € 4,95 p.p. € 25 € 60

Wildernis-Trail

Beleef de veelzijdigheid van de verschillende landschappen van het Nationaal Park Eifel en wandel op de spannende wildernisroute. De vier etappes van deze 85 km lange wandelroute voeren door de wilde schoonheid van het nog "jonge", ongeveer 11.000 ha grote Nationaal Park Eifel. Ook de afzonderlijke etappes zijn zeer de moeite waard. De derde etappe start of eindigt in Heimbach.
Meer informatie

Uitdagende fietstochten

Gaat u de uitdaging aan en stapt u op de fiets? Ga op pad, samen of met het hele gezin. Met de Kylltalfietsroute maakt u een gezinsvriendelijke tocht in het vlakke tot licht heuvelachtige gebied. Kies voor de Eifel-hoogte-route om te klimmen en van prachtige panorama’s te genieten. Crossen op de mountainbike? Volg de routes van het knooppuntennetwerk in het VulkanBike Trailpark. In het Mountainbikepark in Hürtgewald zijn er trails te vinden voor zowel beginners als gevorderden voor een ultiem rijplezier voor iedereen.

Fietsverhuur

Zin in een spannende fietstocht door de Eifel? Het hele jaar door kunt u bij de fietsverhuur op het park, die u vindt aan de Promenade, pedelecs, e-mountainbikes, kinderfietsjes, bakfietsen en tandems huren. Hier zijn ook fietshelmen, fietstassen en fietsmanden verkrijgbaar. Na een fietstocht door berg en dal kunt u gratis gebruik maken van ons fiets afspoelplek.