Omgeving

In de directe omgeving van het park vind je in het Goois Natuurreservaat uiteenlopende natuurgebieden die uitnodigen tot een wandel- of fietstocht. Verder zijn er in de buurt (binnen een straal van 15 km) allerlei leuke dorpjes en plekjes die een bezoekje waard zijn. Denk aan bijzondere musea, historische dorpjes, een speelbos voor de jonge gasten en een pretpark.

Badplaats Huizen

Huizen
Lekker met de voetjes door het zand, een terrasje pakken bij een van de restaurantjes of een bootje huren en zelf het water op: in badplaats Huizen (aan het Gooimeer) kan het allemaal. 
WebsiteCa. 5 kilometer van het park

Schilderachtig Blaricum

Blaricum
Blaricum is net als Laren een van die typisch Gooise pareltjes. Slenter langs bijzondere boetiekjes in de oude dorpskern of ontvlucht de drukte en verken de glooiende Heidevelden die worden onderbroken door rietdaken boerderijtjes die deze omgeving rijk is.
WebsiteCa. 1,5 kilometer van het park

Boerderij de Schaapskooi

Blaricum
Maak kennis met de vaste bewoners van de Blaricummerheide, de kudde schapen die woont op Boerderij de Schaapskooi. ’s Ochtends vroeg en einde dag heb je de grootste kans om de kudde bij de Kooi te spotten. 
WebsiteCa. 2 kilometer van het park

Speelbos ’t Laer

Laren
Lekker spelen in de natuur. Kids van 4 t/m 14 jaar zijn hier welkom om helemaal los te gaan met alle natuurlijke speelelementen. Je vindt hier een beekje, boomstammenpad en holle weggetjes waar kinderen zich urenlang kunnen uitleven met zand, keien en het klimmen in bomen en bouwen van hutten. 
WebsiteCa. 14 kilometer van het park

Boereblij (alleen in het voorjaar geopend)

Blaricum
Verse asperges, zo van het land. Die koop je op een kwartiertje lopen van het park, bij boerderij Boereblij. Naast asperges (hun specialiteit) ben je hier welkom voor verse eieren, siroop, jam en ambachtelijk bereide honing. Let op: Boereblij is alleen in het voorjaar geopend. 
WebsiteCa. 1 kilometer van het park

Meer tips