Wandelen en fietsen

Trek uw wandelschoenen aan of huur een fiets op het park. Zowel actief als ontspannen kunt u alle kanten op. Van een sportieve tocht tot een cultureel uitstapje. Vanaf het park is er een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets- en autoroutes uitgezet. Loop langs bij de receptie voor meer informatie en tips.

Beklim de Cauberg

De Cauberg is dé wielerberg van Nederland, niet voor niets vinden vele wielerevenementen hier plaats. Wilt u de route van de Amstel Gold Race zelf eens ervaren of meedoen met de Boogies Extreme? De tochten starten vanaf het park. Ook zijn er verschillende fietsroutes in de omgeving of u stippelt met het fietsroutenetwerk zelf uw tocht uit. Maak een leuk uitstapje met het gezin, een mountainbike speurtocht langs de Geul of ga grotbiken in Valkenburg.

Voor vertrek of nadat u een tocht gemaakt heeft in de natuur kunt u bij de onderhoudsplaats terecht om uw fiets schoon te maken, de ketting te smeren, de banden op te pompen of te plakken. Wel zo gemakkelijk voor u.
Meer over fietsen en wielersport rondom de Cauberg

Wielerevenementen

Evenement Locatie Datum
Eroica Limburg Valkenburg 29 juni 2019
RaboRonde Heerlen 2 augustus 2019
Ridderronde Maastricht 7 augustus 2019
BinckBank Tour Nederland/België 12 t/m 18 augustus 2019
Top Cauberg Challenge Valkenburg aan de Geul 17/18 augustus 2019
Wielerfestival Cauberg De Cauberg 6 t/m 8 september 2019
Mergelheuvelland  Limburg/Voerstreek  21/22 september 2019

Tip: fietsverhuur

U hoeft uw eigen fiets niet mee te nemen om tijdens uw verblijf de omgeving van het park te verkennen. Volop mogelijkheden, zowel actief als ontspannen. Op het park is het mogelijk om e-bikes, mountainbikes, dames-, heren- en kinderfietsen te huren.

Wandelen

Na een uitgebreid ontbijt met verse broodjes, bent u klaar voor een nieuwe dag in het groen van de natuur. Trek uw wandelschoenen aan en verken het Geuldal via het Pelgrimspad tussen Epen en Valkenburg. Een prachtige route met uitzicht op het veelzijdige landschap en de groene heuvels. Of trek de stad in en ontdek de mooiste plekjes van Maastricht met de stadswandeling.

Shimano Experience Center

Bent u op zoek naar een vakantiepark om te overnachten nabij het Shimano Experience center in Valkenburg? Boek dan een verblijf op Landal Kasteeldomein de Cauberg. Een weekendje wielrennen met vrienden is niet compleet zonder een bezoek aan het Shimano Experience center. Hier vindt u diverse mogelijkheden op het gebied van fietsen, vissen en roeien door middel van testmateriaal en simulatoren. Boek de testfiets die het beste bij u past. Maak daarnaast ook kennis met de historie van Shimano en blijf up-to-date over de allernieuwste technologieën & componenten.