Een paradijs voor wielrenners

Met zijn prachtige ligging in de heuvels en met de beroemde wielerberg van Nederland, De Cauberg, binnen handbereik is Landal Kasteeldomein De Cauberg de perfecte uitvalsbasis voor iedere wielrenner. 's Avonds is het genieten in het sfeervolle restaurant van een pastamaaltijd of a la carte diner. 

Hét park voor fietsers

Landal Kasteeldomein De Cauberg biedt alle faciliteiten voor een ontspannen en compleet verblijf en fietsvakantie met o.a.:
  • Reparatieruimte met fietslift 
  • Afspuitplek voor fietsen
  • Ruime villa’s en appartementen met voldoende ruimte om de fiets in de accommodatie (en dus veilig) te stallen
  • Wielercafé met zonneterras
  • Alle accommodaties hebben een wasmachine en wasdroger (m.u.v. types 6C en10C)
  • Clinics onder leiding van oud- wielrenner Adrie van der Poel 
  • Fietsenwinkel in de nabije omgeving 
  • Masseur beschikbaar op afspraak 
  • Lunchpakketten voor onderweg en pastamaaltijden
  • Voldoende parkeergelegenheid bij de accommodatie

Ontdek de omgeving

Laat u verwonderen door de natuurpracht van Nationaal Landschap Zuid-Limburg. U kunt prachtige tochten maken door de mooie natuur, ontdek pittoreske dorpjes, kronkelige wegen, gezellige steden, mooie kastelen en kabbelende beekjes. De klim wordt beloond met prachtige uitzichten vanaf de Cauberg.

De berg op!

Valkenburg is de plek waar veel prestigieuze wielerwedstrijden zijn verreden: van NK's tot WK's, de Tour de France en de Giro d'Italia. Maar Zuid-Limburg is ook het jaarlijkse decor van talrijke grotere én kleinere wielerevenementen met o.a. de Amstel Gold Race, Cauberg Cyclo Cross, Boogies Extreme en Limburgs Mooiste. Bekijk alle wielerevenementen hieronder.
Beklim de wielerberg zelf. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de omgeving zelf te verkennen op de fiets of mountainbike. Diverse fietsroutes bieden u deze mogelijkheid. Natuurlijk kunt u ook zelf uw route uitstippelen over de vele fietspaden die Zuid-Limburg rijk is. Loop gerust langs bij de receptie voor fietsroutekaarten. 

Shimano Experience Center

Bent u op zoek naar een vakantiepark om te overnachten nabij het Shimano Experience center in Valkenburg? Boek dan een verblijf op Landal Kasteeldomein de Cauberg. Een weekendje wielrennen met vrienden is niet compleet zonder een bezoek aan het Shimano Experience center. Hier vindt u diverse mogelijkheden op het gebied van fietsen, vissen en roeien door middel van testmateriaal en simulatoren. Boek de testfiets die het beste bij u past. Maak daarnaast ook kennis met de historie van Shimano en blijf up-to-date over de allernieuwste technologieën & componenten.

Wielerevenementen

Evenement Locatie Datum
 Wielerfestival Cauberg  Valkenburg  5 september 2020
 Mergelheuvelland2daagse  Limburg/ voerstreek  19 en 20 september 2020
 Tour de Dumoulin  Maastricht  4 oktober 2020
 Amstel Gold Race  Valkenburg aan de Geul  10 en 11 oktober 2020
 Bokkebaggertocht  Valkenburg  18 oktober 2020