Wandelen en fietsen

Neem de gevulde picknickmand mee en ga op pad. In de omgeving vind je de mooiste wandel- en fietsroutes, maar ook uitdagende mountainbiketochten. Het glooiende heuvellandschap, uitgestrekte meren en groene bossen. De natuur van de Ardennen zorgt steeds weer voor een verrassend decor! 

Avontuurlijke rit

Klaar voor een uitdaging? In de Ardennen vind je ruige natuur. Ontdek het zelf aan de hand van circuits met hoogteverschillen, langs steile wegen en paden en door bossen en velden. De verschillende mountainbikeroutes bieden mogelijkheden voor zowel beginnende als voor gevorderde mountainbikers.

Neem je wandelschoenen mee!

De meren van l’Eau d’Heure zijn een ware trekpleister voor watersporters. Maar wist je dat het gebied ook perfect is voor een stevige wandeling? Vanuit jouw bungalow sta je zo aan de start van één van de wandelroutes. Een aanrader is een boottocht op de rivier van de grotten van Neptunes in het diepste deel van de grot. Voor een cultureel dagje ga je naar Mons, er is zo veel te zien en te doen!

Op de fiets door de Ardennen

De Ardennen is een heuvelachtig gebied vol met meren en bossen, perfect voor een stevige fietstocht. Volg één van de fietsroutes van de RaVel-routes, of vraag bij de receptie naar de mogelijkheden in de omgeving van het park. Bekijk ook de speciale wandel- en fietsarrangementen, zo heb je gelijk alles in één.

Bike Park des Lacs

Het Bike Park des Lacs is gelegen aan de meren van l’Eau d’Heure en biedt uitdagende pistes voor mountainbikers. De pistes zijn dagelijks toegankelijk van 9.00 tot 18.00 uur. Houd er rekening mee dat het dragen van een helm in het park verplicht is.

GEO-Caching

Door middel van GEO-Caching loop je een route via GPS coördinaten, die tijdens de wandeling met elkaar verbonden worden. Doordat je op de plaats van coördinaat 1 pas coördinaat 2 krijgt, weet je nooit welke kant je opgestuurd gaat worden. Een verrassende en spannende wandeling! Je gebruikt hiervoor de app geocaching.com op uw mobiel. Via deze app vind je een aantal routes in de omgeving van het park. Veel wandelplezier.

Wandelpier

Naast het aangelegde strand en de gezellige wandelboulevard op Landal Village l’Eau d’Heure is er nu een nieuwe wandelpier (geopend van april t/m oktober) met horecapunt. De wandelpier is direct vanaf het strand en het park bereikbaar. Geniet hier van de natuurlijke omgeving, het uitzicht op het park of huur een kano of surfplank. Heb je na het zonnen op het strand trek gekregen? Ga dan naar het horeca uitgiftepunt voor een lekker drankje met versnapering. 

Fietsverhuur

Klaar om de natuur in te gaan? Op de fiets of de mountainbike ontdek je de mooiste plekjes van de Ardennen. Op het park kun je dames-, heren- en kinderfietsen huren, maar ook mountainbikes, skelters en e-bikes. De fietsverhuur is iedere dag geopend tijdens de openingstijden van de receptie. Je kunt een fiets huren per dagdeel, dag, weekend, midweek en week. We maken het je graag gemakkelijk!