Wandelen en fietsen

Wakker worden... De zon schijnt! Na een stevig ontbijt met verse broodjes bent u klaar voor een nieuwe dag. Eropuit in de omgeving en de natuur ontdekken, genietend van de frisse buitenlucht. Vanaf Landal Vitamaris liggen oneindig veel kilometers natuur op u te wachten.

Wandelen

Bewandel de schelpenpaden richting de vuurtoren en door het pittoreske dorp. Hier vindt u prachtig gerestaureerde eilanderhuizen uit de 18de eeuw. Bij bezoekerscentrum Schiermonnikoog kunt u terecht voor wandelroute ‘Bos en Duin’ waarmee u zeker 2 uur onderweg bent. Spot de vele vogels of, als u geluk heeft, zelfs zeehonden. Ontdek het kleine eiland met grootse schatten!

Fietsen

Op autovrij Schiermonnikoog ervaart u het echte eilandgevoel, de kilometerslange fietspaden leiden u overal naartoe. Via duinen, kwelders en weilanden fietst u in een dag het hele eiland rond. Door de vele landschappen is Schiermonnikoog één van de meest soortenrijke natuurgebieden van Nederland. Stap zelf op de fiets of ga op pad met VVV Schiermonnikoog.

Fietsverhuur

Tijdens een vakantie op Schiermonnikoog is een fiets wel echt een must. Wij maken het u graag gemakkelijk. Op het park kunt u dames-, heren- en kinderfietsen huren. Hoeft u zelf niet meer uw fiets mee te nemen!