Wandelen en fietsen

Landal Woodland Lakes ligt in een fraai heuvellandschap, ongeveer precies in het midden tussen het North York Moors National Park en het Yorkshire Dales National Park. Ruim een half uurtje fietsen en u bevindt zich in deze natuurgebieden voor een volledige onderdompeling in de fraaie heuvel- en boslandschappen die worden onderbroken door de typisch Engelse meren. Maar ook op directe loopafstand van het park zijn er genoeg natuurpaden en heuvels te bewandelen. Een waar wandel- en fietswalhalla.

Een dagje fietsen

Heuveltje op, heuveltje af. Het bos door en weer een ander meer. Genoeg te zien tijdens een dagje fietsverkenning. Zet koers naar een van de National Parks in de omgeving of rijd door de schilderachtige dorpjes die deze regio rijk is. En even een hengeltje werpen in een van de vele meren in de omgeving, dat doet u gewoon onderweg.  

Zet koers richting Lincolnshire

Trek de sportieve schoenen aan, stap op die tweewieler en verken de prachtige omgeving van Lincolnshire. Van zeegezichten tot rustige straatjes en bospaden: schoonheid is hier altijd vlakbij. Met zowel uitdagende als comfortabele routes vindt u hier voor ieder wat wils.

Routes, circuits en paden

Verken de omgeving van het park via een van de uitgestippelde routes die u bij de parkreceptie kunt ophalen. Een paar voorbeeldjes van de routes die zowel hikend als per tweewieler kunnen worden afgelegd:
  • Thirsk Sowerby Stroll – een ongeveer 5 km lange route door het oude marktstadje Thirsk (5 km van het park) , met verbluffende uitzichten over de omgeving (geschikt voor alle niveaus)
  • Kilburn Woods – een ongeveer 9 km lange route startend bij het Sutton Bank North York Moors visitor centre (op 15 km van het park), dwars door ongerepte natuur, langs de steile kliffen van de prachtige Kilburn Woods
  • Whitehorse Trail – een klim die wordt beloond met een prachtig uitzicht over de bosrijke, heuvelachtige omgeving
  • Byland Abbey & Mount Snever Observatory – bezoek deze abdij-ruïne (half uur rijden van het park) en verken de ongerepte natuur die deze regio rijk is
  • Cleveland Way National Trail - verken 175 kilometer aan fantastische landschappen en natuur
  • Dalby Forest - een van de beste plekken in Groot-Brittannië voor offroad-fietsen, er is meer dan 70 km aan paden om doorheen te rijden
  • Sutton Bank - een leuk dagje uit met routes die gezinsvriendelijk en schilderachtig zijn, mét fietshuur-mogelijkheden

Te voet erop uit

Zowel de Yorkshire Dales als de North York Moors bieden een landschap dat rijk is aan kastelen, abdijen, heidevelden en kleine steden die stuk voor stuk hun historische charme hebben behouden. Er is zoveel te ontdekken in de buurt; of het nu gaat om de weidse uitzichten bij de ‘Hole of Horcum’, pittoreske wandelingen op het platteland langs Helmsley Castle of steilere beklimmingen bij Swainby en Cleveland Hills.