Omgeving

Natuurliefhebbers zitten goed op Landal Woodland Lakes. Je hebt maar liefst de keuze uit twee verschillende National Parks die op een steenworp afstand van het park liggen: het North York Moors en de Yorkshire Dales bieden beide een van de mooiste en spectaculairste landschappen van het Verenigd Koninkrijk. Verder kunt u de hoogte in bij Aerial Extreme, de fraaie marktsteden Thirsk en Ripon (op slechts een paar kilometer afstand) verkennen of een dagje naar de kust. Ook zijn er tal van  musea, bossen en attracties in de buurt. Meer dan genoeg te doen.  

York

In York kijk je jouw ogen uit: of je nu geïnteresseerd bent in natuur, benieuwd bent naar een van de 30 beroemde bezienswaardigheden die langs de geplaveide straten liggen, of een hele dag wil shoppen in een van de unieke en onafhankelijke winkels van de stad. En ook aan de innerlijke mens is gedacht. Wat te denken van de vele restaurants, van streetfood tot haute cuisine. En vergeet ook geen souvenir mee te nemen van een van de gerenommeerde chocolatiers van de stad.
WebsiteCa. 42 km van het park

Bolton Castle

Bolton Castle, een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen, biedt een meeslepende ervaring terug in de tijd met valkerijshows, boogschiet- en ambachtsdemonstraties en spelletjes voor alle leeftijden. Er is ook een prachtige tuin waar u als een jonkheer of –vrouw kunt rondlopen tussen bijzondere bloemen en planten.
WebsiteCa. 51 km van het park

Filey Beach

Filey is een rustige kustplaats met stranden van zacht, goudkleurig zand. Hierdoor is het een van de populairste stranden van het land. Of u nu een liefhebber bent van lange strandwandelingen of liever een zandkasteel wil bouwen of een rondje vliegeren: dit strand is groot genoeg om het allemaal te doen. De stad zelf is een prettige plek om een dag door te brengen dankzij de Edwardiaanse architectuur, eigenzinnige winkels en een intrigerend museum. 
WebsiteCa. 85 km van het park

Zeldzame diersoorten spotten

Drie kwartier fietsen van het park en je bevindt je je in een waar natuurreservaat: het Ripon Loop Nature Reserve. Deze meander van rivier de Ure staat bekend om bijzondere plantensoorten en allerlei vogels die hier in de verschillende seizoenen een stop maken. Met een beetje geluk spot je hier de ijsvogel.   
WebsiteCa. 18 km van het park

De Middeleeuwen op fietsafstand

Een kwartiertje fietsen brengt je in het dichtstbijzijnde stadje in de regio, Thirsk. Dit fraaie marktstadje werd al vermeld in het Domesday-boek uit 1066, een overzicht van Engelse bezittingen. Breng een bezoekje aan een van de speciaalzaken, kwaliteitsherbergen en –restaurants en proef de traditionele oud-Engelse gerechten. The World of James Herriot ’is verder een bezoekje waard, net als het Thirsk Museum. 

 

WebsiteCa. 5 km van het park

Een paradijs vol vogels

Spot meer dan 70 vogels in het Bird of Prey and Conservation Centre van Thirsk. In de prachtige tuin leggen de vogel-experts uit hoe vogels als adelaars, valken, haviken, gieren en uilen jagen en vliegen. Ervaar tijdens regelmatige live-shows uit eerste hand waarom deze vogels de heersers van de lucht zijn en grijp jouw kans om een van de bijzondere roofvogels vast te houden.  
WebsiteCa. 7 km van het park

Treetop Nets

Voor een iets wilder avontuur vind je op nog geen 20 km van het park de gezinsvriendelijke ‘Tree Top Adventure’. Treetop Nets ligt in een inheems bos met een verleidelijke reeks boomtoppen om jezelf uit te dagen. Veilig omgeven door 4 meter hoge netten kun je de boomtoppen vrij verkennen zonder een speciale bescherming te hoeven dragen.   
WebsiteCa. 20 km van het park