Eerste keer op babyvakantie

"Op vakantie genieten we extra van onze baby, én van elkaar" - Martijn (32) & Lieke (29)

Op vakantie met een baby

Met de baby op vakantie kan best spannend zijn. Het is sowieso wennen, want  kersverse ouders moeten met zó veel dingen rekening houden. Daarom een paar handige tips voor een zorgeloze vakantie met de kleine.

Een goede voorbereiding

Met een kleine baby wilt u maar één ding op vakantie: zorgeloos uitrusten en genieten. Dat vraagt om een goede voorbereiding. Zeker omdat de meeste baby’s hechten aan rust en regelmaat. Waar de reis ook heengaat: houd er rekening mee dat de baby de eerste dagen moet wennen aan de nieuwe omgeving. De kans is groot dat het slaapritme van uw baby verstoord raakt. Doe dus vooral rustig aan en plan niet te veel.

Waar gaat de vakantie heen?

Met een baby kunt u de hele wereld over vliegen. De vraag is wie u daar een plezier mee doet. Jonge kinderen houden niet van extreme temperaturen of grote hoogten. Kies daarom de eerste tijd liever voor een vakantiebestemming dichter bij huis.

Hoe kiest u een accommodatie?

Op vakantie met de baby, dat betekent veel spullen meenemen. Rompertjes, kinderwagen, babyvoeding, billendoekjes en natuurlijk luiers staan op het inpaklijstje. Omdat er toch al veel mee moet, is het slim om te kiezen voor een accommodatie ingericht op baby’s. Met bijvoorbeeld een babybedje, kinderstoel of box. Als een baby kan kruipen is het fijn als er een traphekje is en stopcontacten veilig zijn afgeschermd.

Wat gaan we doen?

Met een baby valt genoeg te zien en te beleven, maar het is verstandig de activiteiten op de kleine spruit af te stemmen. Wandelen door de natuur of de stad kan altijd. Maar misschien vindt uw baby het ook wel leuk om dieren te bekijken in een dierentuin, kinderboerderij of aquarium. Ook zijn kinderen - hoe jong ze ook zijn - gek op water. Superleuk dus om een zwembad in de buurt te hebben. Er valt zo veel te zien en te ontdekken. 

Checklist: op vakantie met een baby

  • Doe rustig aan en vergeet niet te genieten
  • Maak niet te veel plannen
  • Ga niet te ver weg
  • Kies een accommodatie die op baby's is ingericht

Reisapotheek

Producten voor volwassenen zijn vaak niet geschikt voor een baby. Zorg daarom dat u pijnstillers, antimuggenspray en zalf tegen insectenbeten voor baby’s inpakt.

Lees meer artikelen zoals deze: