Zwembaden gesloten t/m in ieder geval 9 februari

In verband met de landelijke corona-maatregelen van 12 januari jl. zijn de zwembaden op alle Nederlandse vakantieparken t/m in ieder geval 9 februari gesloten. We werken er hard aan om zwemmen op een veilige manier weer mogelijk te maken, uiteraard conform de richtlijnen van het RIVM.

Hieronder vindt u onze maatregelen die gelden wanneer de zwembaden weer geopend zijn.

Zo werkt het

  •  Om ervoor te zorgen dat we ook in het zwembad 1,5m afstand van elkaar kunnen houden, hanteren we een maximum aantal zwemmers tegelijk in het zwembad. We werken hiervoor met tijdsblokken
  • Reserveer een tijdsblok via de Landal Greenparks app (op sommige parken bij de receptie). Als gevolg van de maatregelen kan er een beperking zijn in hoe vaak u tijdens uw verblijf van ons zwembad gebruik kunt maken. Zo geven we al onze gasten de gelegenheid om van het zwembad gebruik te maken.
  • In uw accommodatie kunt u het beste alvast uw zwemkleding aantrekken met daarover makkelijk zittende kleding
  • U brengt een tas mee om uw kleding en schoenen in op te bergen
  • Kom niet te vroeg, maximaal 5 minuten voor aanvang van het tijdsblok dat u gereserveerd heeft. Zo wordt het niet te druk bij de in-en uitgang
  • Bij binnenkomst van het zwembad wast u eerst uw handen
  • Deuren en hekjes zetten we open zodat u deze zo min mogelijk hoeft aan te raken

Tijdens het zwemmen

Zorg ervoor dat u altijd 1,5m afstand houdt. In en om het zwembad, in de gangen en bij de lockers. We helpen u met markeringen en looproutes.  

Eten of drinken?
In en om het zwembad is het consumeren van zelf meegebracht eten en drinken niet toegestaan. Na afloop van uw tijdsblok geeft een medewerker een seintje. Het is tijd om het zwembad te verlaten. U kunt geen gebruik maken van de douches in het zwembad.
In het zwembad worden zwemlessen gegeven. Ook groepsactiviteiten tot 12 jaar, banen zwemmen en recreatief zwemmen zijn toegestaan. In ieder zwembad is een zogeheten steward aanwezig die toezicht houdt op de geldende coronamaatregelen en u hierop kan aanspreken wanneer nodig. Bij calamiteiten volgen we de richtlijnen van het Rode Kruis.

Richtlijnen Rode Kruis

Van de glijbaan!

De glijbanen zijn geopend! Om u te helpen 1,5m afstand te houden, worden er markeringen aangebracht rondom de glijbanen en op de trappen. We werken met een stoplichtsysteem bij grote glijbanen zodat het nooit te druk wordt op de trappen naar boven.
  • Waterglijbanen zullen geopend zijn met toezicht zolang de 1,5m afstand kan worden gerealiseerd tussen alle gasten en de medewerkers
  • Kleine glijbanen zijn open

Zwemmen met kinderen

Samen met kinderen zwemmen? Houd er rekening mee dat maximaal 1 volwassene bij het kind in het kinderbad aanwezig mag zijn en zorg ervoor dat u altijd op 1,5 afstand van de andere volwassenen blijft.

Wat is nog niet open?

We doen ons uiterste best in de toekomst ook de kleine baden en de kreek te openen. Voor nu is dat helaas nog niet mogelijk. We kunnen hier de 1,5m afstand niet hanteren. 
De wildwaterbanen zijn gesloten, tenzij de 1,5m afstand kan worden gerealiseerd, dan zijn deze open met toezicht. Dit kan per park verschillen. Tevens kunt u helaas geen gebruik maken van losse zwemattributen.

Tijdelijke maatregelen: subtropisch zwemparadijzen

Landal De Lommerbergen
Het subtropisch zwemparadijs op Landal de Lommerbergen is alleen toegankelijk voor bungalowgasten. Helaas kunnen er momenteel maar maximaal 30 gasten tegelijkertijd gebruik maken van het subtropisch zwemparadijs. Wij doen onze uiterste best om elke gast één keer tijdens zijn verblijf de mogelijkheid te geven om te gaan zwemmen, maar kunnen dit helaas niet garanderen. Het maken van een reservering voor een tijdsslot is hiervoor verplicht. Zorg ook in het zwembad voor 1,5m afstand van elkaar. U kunt reserveren via de Landal GreenParks App. De glijbanen, het golfslagbad en het kinderbad zijn geopend, maar er kan nog geen gebruik worden gemaakt van de hot whirlpools.
Landal Het Vennenbos
Het subtropisch zwemparadijs op Landal Het Vennenbos is alleen toegankelijk voor gasten van het vakantiepark. Helaas kunnen er momenteel maar maximaal 30 gasten tegelijkertijd gebruik maken van het subtropisch zwemparadijs. We vragen u vóór uw verblijf een tijdsblok te reserveren onder "Op het park" in de Landal GreenParks App. Zo wordt het niet te druk in het zwembad en kunt u altijd 1,5m afstand van elkaar houden. Wij doen onze uiterste best om elke gast één keer tijdens zijn verblijf de mogelijkheid te geven om te gaan zwemmen, maar kunnen dit helaas niet garanderen.  Alle attracties in het zwemparadijs zijn weer geopend, op de whirlpools na. Ook de douches zijn nog niet geopend.