Ik voel de zon op mijn gezicht en begin meteen te stralen. Het is nog hartje winter terwijl ik met een kopje thee op mijn balkonstoel plof. Gehuld in een warme jas pak ik wat vitamine D mee en dagdroom ik over het voorjaar dat eraan komt. Ik kijk nu al uit naar het moment dat de natuur weer tot bloei komt en de lammetjes vrolijk in de wei staan. Het aankomende Paasweekend is al geboekt! Daar lees je alles over in mijn andere voorjaarsblog. Maar wat te doen met Pinksteren? Ik besluit mijn vriend te verrassen met een weekendje weg voor twee en begin mij alvast te oriënteren. In mijn zoektocht heb ik talloze leuke bestemmingen in Nederland gevonden die ik graag met je deel. Laat je inspireren voor jouw Pinksterweekend en ontdek hieronder mijn top 5. 
Bier proeven in het Gulpener Brouwlokaal

Op vrijdag rijd je naar Limburg en installeer jij je in een fijne vakantievilla op Landal De Waufsberg. Dit is de plek om ontspanning en een cultureel uitje met elkaar te combineren. Op een kleine 9 km afstand ligt het Gulpener Brouwlokaal. Hier boek je een rondleiding in de bierbrouwerij, kun je bier proeven of een high beer beleven. En wist je dat bier en chocolade ook heel goed samen gaan? Je ontdekt het in Gulpen!

Verblijf: Landal De Waufsberg, Limburg
Afstand tot pinksteractiviteit: 9 km 

Pinksterweekend boeken
Culinair wandelarrangement in Drentse Orvelteveld

Voor een luxe weekendje weg voor twee is Drenthe een heel fijne bestemming. Met een verblijf in een vakantievilla op Landal PUUR Exloo geniet je niet alleen van de romantiek op het park, maar ook van de natuur eromheen. Op een klein half uurtje rijden sta je aan de start van een unieke culinaire wandelroute. Je passeert een boerderij uit de ijzertijd, maakt een tussenstop bij De Schenkerij in Orvelte en ontdekt het boomheidegebied Orvelteveld. Met een beetje geluk zie je hier de Schotse Hooglanders grazen. Het ochtendarrangement is inclusief lunch of kies voor het middagarrangement met diner. Welverdiend na een wandeling van 10 km!

Verblijf: Landal PUUR Exloo, Drenthe
Afstand tot pinksteruitje: 30 km

Pinksterweekend boeken
Sterren kijken in Drenthe

Drenthe is een provincie met weinig omgevingslicht en dus de ideale plek voor een romantisch avondje sterren kijken. Zo vanaf een kleedje of bankje in de natuur, samen met je partner. Wie een vallende ster ziet, mag meteen een wens doen! En wist je dat je een bezoek kunt brengen aan de Astron radiosterrenwacht op het voormalig Kamp Westerbork. Geschiedenis, natuur en wetenschap komen hier samen. Volg het Melkwegpad en laat je verwonderen. Ik weet alvast hoe mijn avonden gevuld zullen zijn tijdens het Pinksterweekend. 

Verblijf: Landal Drentse Lagune
Afstand tot pinksteruitje: 14 km

Pinksterweekend boeken
Op safari in Noord-Brabant

Met je eigen auto rijd je tussen de wilde dieren. De giraffen likken met hun lange tongen de bladeren tussen de ruitenwissers vandaan, terwijl de leeuw op een afstandje toekijkt hoe jij langsrijdt. Ook de gnoe, de neushoorn en de zebra spot je hier! Je bent op Safaripark Beekse Bergen en kijkt je ogen uit. Naast de autosafari is er ook een wandelroute over het park die je bij mooi weer op je gemak kunt afleggen. Een leuk uitje voor jou en je partner of met het hele gezin tijdens het Pinksterweekend. En bij terugkomst plons je in het subtropisch zwemparadijs op het vakantiepark!  

Verblijf: Landal Het Vennenbos, Noord-Brabant
Afstand tot het pinksteruitje: 30 km

Pinksterweekend boeken
Varen en picknicken in Twente

Het Pinksterweekend weg samen met de hond? Jazeker! Een vriendin stuurde me deze foto en tipte mij op Landal Twenhaarsveld. Hier is zij onlangs geweest, in een hondenbungalow met omheinde tuin. Ze vertelt me dat op dit vakantiepark aan alles voor jou en je hond is gedacht. En de omgeving, die verken je wandelend of varend. Vanuit een fluisterbootje ontdek je de Reggestreek in Twente. Dankzij de elektromotoren zijn de bootjes ‘fluisterstil’! Zo geniet je in alle rust van de natuur om je heen en van elkaar. Tip: Breng zelf lekkere hapjes mee en maak een tussenstop voor een picknick. En vergeet niet wat lekkers voor je trouwe viervoeter mee te nemen natuurlijk.

Verblijf: Landal Twenhaarsveld, Overijssel
Afstand tot bootverhuur Twente: 14 km

Pinksterweekend boeken in hondenbungalow
P.S. We gaan naar...
Na een middag wegdromen bij mooie pinksteruitjes bel ik mijn ouders op. Eerst even een oppas regelen voor de kinderen. Zodra mijn vriend straks thuiskomt, ga ik hem verrassen met ons weekendje weg. We gaan naar... Drenthe! En we combineren de culinaire wandeling met sterren kijken in de avond. Nu hopen dat we worden getrakteerd op heldere nachten. Een bezoek aan Beekse Bergen bewaren we voor een weekendje weg met de kinderen. En Pinkpop, die staat op ons wensenlijstje voor volgend jaar! 

Liefs,  

Lotte 
Top 5 bestemmingen voor jouw Pinksterweekend

Pinksterweetjes

Pinksterweetjes

Wanneer is Pinksteren in 2024?
Eerste Pinksterdag is op zondag 19 mei 2024. Tweede Pinksterdag is op maandag 20 mei 2024. Pinksteren wordt gevierd op de zevende zondag na Pasen.

Pinksterweetjes

Wat is Pinksteren?
Een christelijke feestdag, ook wel de uitstorting van de Heilige Geest die wordt herdacht. Dit kan worden gezien als het begin van het christendom.

Pinksterweetjes

Is Pinksteren een vrije dag?
Eerste en tweede Pinksterdag zijn in Nederland officiële feestdagen, maar niet iedereen is dan vrij.