“Mama, gaan we dit jaar weer slapen in dat huisje met dat ene stapelbed?!”, hoor ik mijn dochter roepen als ze merkt dat we plannen aan het maken zijn voor het paasweekend. Ik weet meteen wat ze bedoelt! Het is het stapelbed in de vorm van een knusse bedstee in de 6-persoons kinderwoning op Landal Amerongse Berg. Dit is de plek waar we Pasen vierden vorig jaar samen met opa en oma. “Jazeker! We hebben zelfs al geboekt”, laat ik haar enthousiast weten. En we gaan ook weer bij de kabouters langs, maar dat houd ik nog even als een verrassing voor de kinderen. 
Paasweekend op de Utrechtse Heuvelrug

Dit park heeft voor ieder wat wils, en dat is ook precies de reden dat we hier zo graag terugkomen. Mijn vriend kan naar hartenlust mounainbiken op de Utrechtse Heuvelrug, direct naast het vakantiepark. En het overdekte zwembad is populair bij zowel de kinderen als bij opa en oma. De accommodatie is een kinderaccommodatie, waar de kinderen slapen in een prachtig stapelbed en de spelletjes al klaar liggen. We hebben we allemaal ons eigen plekje en opa en oma hebben een eigen badkamer. Het terras en het weelderige groen eromheen bieden uitkomst tijdens het paasweekend, want daar kunnen we eieren verstoppen. Bij mooi weer zit je hier al gauw heerlijk beschut in de voorjaarszon. 

Ontdek alle accommodaties
Paaswandeling over het Kabouterpad

De kids weten nog van vorig jaar dat er in de bossen kabouters wonen. “In kleine huisjes”, vertelt mijn dochter als we het erover hebben.  “Jazeker! En ze zijn altijd druk bezig. Ze spelen verstoppertje, bouwen hutten en kletsen met dieren!”, voeg ik eraan toe.  

Samen met de kids staan we ook dit jaar weer te popelen om het Kabouterpad te bewandelen! En we weten dat het schoolvriendinnetje van mijn dochter er dit jaar ook weer zal zijn met Pasen. Zo kunnen ze samen met een rode muts op het kabouterpad verkennen, de opdrachten doen en het Kabouterdiploma  halen. Een heerlijke paaswandeling met de hele familie. 

Meer omgevingstips
Stock images Easter
Paasbrunch & paasdiner
Op paaszondag pakken we uit! Met verse jus d’orange, croissants en natuurlijk... eieren! Die schilderen we altijd op zaterdag. Ze stelen de show op de paastafel. En in de avond eten we heerlijk samen in onze accommodatie. Het moment van het aansnijden van de kalkoen heb ik vorig jaar vastgelegd met de zelfontspanner! Ik bekijk de foto in mijn fotogalerij op mijn mobiel en begin te glimlachen. Ik heb nu al zin in het aankomende paasweekend volop gezelligheid en samenzijn.

Het paasweekend biedt de mogelijkheid voor een extra lang verblijf en daar maken we graag gebruik van. Ik ga weer heerlijk zwemmen samen met de kinderen op tweede paasdag, terwijl opa en oma genieten in het Turks stoombad. En mijn vriend, die heeft mooi de tijd om het parcours in de omgeving te verkennen op de mountainbike voordat we ’s avonds met zijn allen op huis aan gaan.

Liefs, Lotte
Jouw paasweekend op Landal Amerongse Berg

Paasweetjes

Paasweetjes

Waarom paaseieren met Pasen?
Eieren werden vroeger verstopt in akkers, om de grond vruchtbaar te maken. Deze vruchtbaarheid wordt gekoppeld aan de start van de lente. In de Christelijke religie, staat Jezus op uit de dood en het ei symboliseert op deze manier hoop op nieuw leven. Het geven, kleuren en beschilderen van eieren is een eeuwenoude traditie.

Paasweetjes

Waar komt de paashaas vandaan?
De oorsprong van de paashaas ligt in Duitsland, en wel bij de Teutonen. Een Germaanse stam, ruim voor Christus, die diverse mythes kende. Een daarvan is het verhaal van een klein meisje dat een gewond vogeltje wilde helpen. Een godin bood haar hulp en veranderde het vogeltje in een haas. De haas zou een keer per jaar terugkomen om gekleurde eieren te leggen.

Paasweetjes

Wat eet je met Pasen?
Tijdens de paasdagen wordt er ruim de tijd genomen om te eten met familie. Van wentelteefjes en paasbrood tijdens een paasbrunch tot uitgebreid diner. Hierbij staan vaak eiergerechten centraal en ook gevulde kip en lamsvlees zijn populair, net als asperges. Chocolade-eieren worden gegeten tijdens Pasen en in de periode daaraan voorafgaand.

Paasweetjes

Wat is Pasen?
Paaszondag en paasmaandag zijn voor veel mensen vrije dagen waarin de terugkeer van de lente wordt gevierd samen met familie. Traditioneel gezien worden er (chocolade)eieren verstopt. Vanuit religieus oogpunt kent Pasen verschillende betekenissen. Zo herdenkt de Joodse gemeenschap de tocht naar het Beloofde Land, ook wel de Pesach. Vanuit het Christendom staat de herrijzing van Jezus centraal in het paasverhaal.

Paasweetjes

Wanneer is Pasen 2024?
Pasen wordt van oudsher gevierd op de eerste zondag die volgt op de volle maan na het begin van de lente, ook wel de lente-equinox. Dit jaar is eerste paasdag op zondag 31 maart 2024 en tweede paasdag op maandag 1 april 2024.