Wandelen en fietsen

Ontdek het natuurschoon van Ameland wandelend, met de fiets of te paard. Ontspanning verzekerd in het groen van de natuur. Met de wind in uw haren ervaart u het echte eilandgevoel. Wandel in natuurgebied Het Oerd en geniet van het uitzicht, terwijl u fietst over de kilometerslange fietspaden.

Wandelen

Zeldzame bloemen, planten en vooral veel vogels spotten tijdens een wandeling door bos en over duinen en strand. Trek natuurgebied Het Oerd in en beklim de Ballumerduinen. Geniet van het weidse landschap om u heen. Of wandel naar het ansichtkaartendorpje Nes. Een unieke ervaring beleven? Ga wadlopen onder begeleiding.

Fietsen

Als u liever met de fiets de natuur in gaat zijn er verschillende fietsroutes mogelijk op Ameland. Vanaf het park fietst u kilometers natuurschoon tegemoet. U verkent het eiland met de Amelandroute. Ontdek bossen, duinen en kwelders en laat u verrassen door het eilandgevoel. Na een actieve dag strijkt u neer op het terras van Grand Café-Restaurant Paal 13.

Tip: huur een fiets

Om tijdens uw verblijf de rijke natuur van Ameland te verkennen, hoeft u uw eigen fiets niet mee te nemen. Huur er één op het park, wel zo gemakkelijk. Het is mogelijk om dames-, heren- en kinderfietsen te huren.

Let op: in het hoogseizoen huurt u uw fietsen bij Fietsverhuur Kiewiet naast het park.