Wandelen en fietsen

De omgeving van Landal Amerongse Berg is bij uitstek geschikt om te genieten van natuur, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Ontdek de pracht van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en fiets door naar Amerongen of Doorn. Even heerlijk ertussenuit.

Toeren met de mountainbike

De Amerongse Berg is met een hoogte van 69 meter het hoogste punt van Utrecht en daarmee de ideale locatie voor wielrenners en mountainbikers. Bent u klaar voor een echte uitdaging? Kies één van de mountainbikeroutes en ga eropuit in het veelzijdige natuurgebied van de Utrechtse Heuvelrug.

Unieke wandeling op Utrechtse Heuvelrug

Samen met Staatsbosbeheer heeft Landal Amerongse Berg een nieuwe wandelroute geopend op Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De wandeling leidt u onder meer langs oude bossen, heidevelden, het Egelmeer en De Elsterberg. Kom oog in oog te staan met reeën, vossen en de zeldzame boommarter. Of spot één van de vogels die in dit gebied broeden. De wandeling start op het park en wordt gemarkeerd door een karakteristieke toegangsboog met vogels, gemaakt door een lokale kunstenaar. Tijd om op pad te gaan!

Amerongse mountainbikeroute beste van het land

Je hebt toegankelijke, mooie, flitsende en zware mountainbikeroutes. Amerongen heeft de beste mountainbikeroute van Nederland. De belangrijkste Oscar van de mountainbikewereld (Dutch MTB Trail Award) ging daarom begin oktober 2018 naar Amerongen. Het lange parcours slingert van links naar rechts en kent grote hoogteverschillen. Dus stevige klimmetjes en behoorlijk uitdagende afdalingen. Gaat u die uitdaging aan?

Fietsverhuur

U hoeft uw eigen fiets niet mee te nemen om tijdens uw verblijf de omgeving van het park te verkennen. Op Landal Amerongse Berg is het mogelijk om een uniseks fiets met versnellingen, een E-bike of kinderfietsen te huren, maar ook skelters. We maken het u graag gemakkelijk!
Reserveer een fiets