Wandelen

Bij wandelingen in de regio Hochkönig (meer dan 340 km uitstekende wandelpaden!) voert elke stap u door adembenemende natuur. Schone berglucht, torenhoge rotsen, idyllische alpenweiden, fris grasland en een prachtig uitzicht op de bergen. Het wandelwegennet is goed bewegwijzerd en onderscheiden met het Oostenrijkse kwaliteitskeurmerk voor wandeltochten.
Tips voor leuke uitstapjes

Königsweg

Het majestueuze hoogtepunt op wandelgebied is een 74 km lange wandelroute door de regio, de Königsweg. Ook leuk in deze wandelregio is de mogelijkheid om een kruidenwandeling te maken. In alle plaatsen van de regio worden wandelingen met gids aangeboden (gratis). Ontdek het interactieve wandeltochtenportal en vind de wandeling die het beste bij u past!

Wandelbus Hochkönig

De Hochkönig-wandelbus in Maria Alm, Dienten en Mühlbach brengt u comfortabel naar het startpunt van uw wandeling of dagtocht. Laat de auto staan en profiteer van de talrijke mogelijkheden om de natuur ook zonder auto te ontdekken!

MTB Eldorado, Salzburgerland

De perfecte fietservaring! Mountainbiken in de regio Hochkönig, dat is een avontuurlijke vakantie op twee wielen. Meer dan 20 fantastische tochten en de Flow One Flowtrail wachten op gemotiveerde fietsers. Voor alle e-mountainbikers zijn de meeste Alpenweides uitgerust met laadstations. Een gedetailleerd touwportaal en de 3D-kaarten tonen u de mooiste routes. Tip: met de Hochkönig Card kunnen zowel mountainbikers als hun fietsen gratis met de kabelbaan omhoog en bij begeleide tochten met de fietsgids mee.
Tips voor uitstapjes

Fietsverhuur

U kunt via Landal Maria Alm rechtstreeks bij onze partnerbedrijven met professioneel advies verschillende fietsen huren. Te huur zijn: mountainbikes, e-mountainbikes en kinderfietsen. Er staat u niks in de weg om het fietsparadijs van Hochkönig te ontdekken. 
Fietsverhuur