Omgeving

Kies uit een breed scala aan excursies voor elke vakantiedag de juiste activiteit, bijvoorbeeld een dagje in het zwemparadijs Sommerstein, een partijtje golf op de Urslautalplatz of een rondje klimplezier in de Walseilgarten in Natrun. Ook een echte aanrader is Mozartstad Salzburg met veel musea.

Natrun Waldseilgarten

Maria Alm
Vier parcours en de Schlawutzel-Kinderbaumweg garanderen met meer dan 50 stations natuurbelevenissen en klimplezier voor het hele gezin. Hoogtepunten zijn de 110 m lange Speed Flying Fox en de vrije val vanaf een hoogte van 14 m.
WebsiteCa. 500 meter van het park

Golfplatz Urslautal

Saalfelden
Een van de mooiste golfbanen van de Alpen, waar ook kampioenschappen worden gehouden, ligt voor de imposante achtergrond van het Steinerne Meer, te midden van geurende weilanden en bloeiende biotopen. Hier kunnen zowel beginners als ook zeer geoefende spelers hun spel verder perfectioneren.
WebsiteCa. 2 kilometer van het park

Bergbaumuseum

Mühlbach am Hochkönig
Hier beleef je de 4000 jaar oude geschiedenis van de kopermijnbouw. Tijdens een rondleiding leer je over mineralogie en bekijkt tentoonstellingen in de nabijgelegen mijngang. Je zult verbaasd zijn over wat je allemaal hoort over de mijnbouw van de vroege Bronstijd tot de moderne tijd.
WebsiteCa. 24 kilometer van het park

NationalparkWelten

Mittersill
De nationale parken in Mittersill laten je de unieke bergwereld rond de hoogste top van Oostenrijk zien: vele 3.000 m hoge bergen, gletsjers en een van de machtigste watervallen ter wereld.. Op tien zogenaamde Erlebnisstationen ontdek je de buitengewone variëteit.
WebsiteCa. 47 kilometer van het park

Ontdek Salzburg

Salzburg
Salzburg is de hoofdstad van de deelstaat Salzburger Land en bekend als de geboorteplaats van Mozart. De vele bezienswaardigheden zijn een bezoek meer dan waard. Rondleidingen door de stad worden aangeboden door de Touristeninformation Salzburg, de plaatselijke VVV.
WebsiteCa. 78 kilometer van het park

Saalachtaler natuurgeweld

Lofer
Twee kloven, een van de grootste grotten van Europa en een bruisende waterval bieden je een adembenemend aanzien.
WebsiteCa. 29,5 kilometer van het park

Meer tips