Keurmerken op een rij

Het vlees op onze menukaarten moet minimaal 1 ster Beter Leven-kenmerk hebben, het kenmerk van de Dierenbescherming, die het label door onafhankelijke professionals laat borgen. Met het Beter Leven-kenmerk voor vlees kiezen we bewust voor dierenwelzijn. Voor ons voldoen het Maas-, Rijn- en IJsselrund en het Krull-varken aan de criteria. De kippen die we gebruiken zijn Gildehoen-kippen uit Putten. Parelhoen beschikt in Nederland niet over Beter Leven-sterren, daarom gebruikt Landal Label Rouge-parelhoen uit Frankrijk met twee sterren.

Eco Fields

Het biologische kalfsvlees van Eco Fields is een erkend Veluws streekproduct uit Wekerom, een dorp op 35 km afstand van Eerbeek. De kalveren gaan bij Eco Fields dagelijks naar buiten en krijgen natuurlijke voeding als grassen, maïs, gerst en erwten, zo krijgt het vlees een mooie rosé kleur.

Fairtrade koffie

In onze horecagelegenheden drinkt u koffie gemaakt van fairtrade koffiebonen. Dat is goede koffie voor een eerlijke prijs.

Schulp

Alle sappen van Schulp zijn gemaakt van echt fruit. Welke smaak u ook kiest, u proeft altijd puur vruchtensap. Zo uit de natuur, zonder enige toevoeging. Dus geen suiker, kleur-, geur en/of smaakstoffen. 

De Gildehoen

De Gildehoenkip is een puur Hollands en duurzaam product. De Gildehoen heeft extra ruimte gehad, wordt gevoerd met granen en krijgen geen preventieve medicatie, en dit komt de kwaliteit en de smaak ten goede.

Krull leven

De varkens van Krull leven in een wroetstal en zijn actief en gezond. Ze hebben een hoge weerstand en hierdoor behoort medicijngebruik nagenoeg tot het verleden. De producent van Krull varkensvlees heeft als eerste een Beter Leven Ster mogen ontvangen van de Dierenbescherming.

't Smallert

‘t Smallert is onder andere een forellenkwekerij, en roken hun forellen en zalmforellen op een ambachtelijke wijze in houtgestookte rooktonnen. Hun zelfgekweekte vis is een ‘Erkend Veluws Streekproduct’.

Oud Reuchlin & Boelen

Samen met onze wijnleverancier Oud Reuchlin & Boelen hebben wij een aantal biologische wijnen uitgezocht die u terugvindt op onze wijnkaart. Heerlijke wijnen met minder impact op het milieu.