Zwemmen

De zwembaden op een aantal van onze Duitse parken zijn open. Reserveer een dag van tevoren een tijdvak in de Landal GreenParks App, kleed je alvast om in je accommodatie en zorg ook in het zwembad voor minimale afstand van elkaar. Wij zorgen voor extra schoonmaak en de kwaliteit van het water, zodat je onbezorgd kunt genieten van volop waterpret! Bekijk de parkpagina van het park dat je op het oog hebt om te kijken of het zwembad geopend is.

Houd er rekening mee dat de maatregelen in de zwembaden van onze externe partners enigszins kunnen afwijken van de hieronder beschreven maatregelen.

Zo werkt het

  • In de zwembaden op onze vakantieparken gelden nieuwe zwemregels. Alle regels hangen bij de ingang van het zwembad
  • Om ervoor te zorgen dat we ook in het zwembad 1,5m afstand van elkaar kunnen houden, hanteren we een maximum aantal zwemmers tegelijk in het zwembad. We werken hiervoor met tijdsblokken
  • Reserveer een dag van te voren een tijdsblok in de Landal GreenParks app, bij de receptie of bij een pick-up point
  • Breng een bezoek aan het toilet voordat je gaat zwemmen en was/douche je met zeep
  • In jouw accommodatie kun je het beste alvast je zwemkleding aantrekken met daarover makkelijk zittende kleding
  • Je brengt een tas mee om jouw kleding en schoenen in op te bergen
  • Kom niet te vroeg, maximaal 5 minuten voor aanvang van het tijdsblok dat je gereserveerd hebt. Zo wordt het niet te druk bij de in-en uitgang
  • Bij binnenkomst van het zwembad was je eerst je handen
  • Deuren en hekjes zetten we open zodat je deze zo min mogelijk hoeft aan te raken

Tijdens het zwemmen

Zorg ervoor dat je altijd 1,5m afstand houdt. In en om het zwembad, in de gangen en bij de lockers. We helpen je met markeringen en looproutes. Probeer tijdens het zwemmen zo min mogelijk water binnen te krijgen. Zwem met je hoofd boven water en laat een duik in het water achterwege.
Eten of drinken?
Na het zwemmen weer! In en om het zwembad is het consumeren van eten en drinken niet toegestaan. Na afloop van jouw tijdsblok geeft een medewerker een seintje. Het is tijd om het zwembad te verlaten. Je kleedt je om en geniet van een frisse douche in jouw accommodatie. De douches in het zwembad zijn gesloten.

Zwemmen met kinderen

Samen met kinderen zwemmen? Houd er rekening mee dat maximaal 1 volwassene bij het kind in het kinderbad aanwezig mag zijn en zorg ervoor dat je altijd op 1,5 afstand van de andere volwassenen blijft.

Wat is nog niet geopend

Het kan voorkomen dat glijbanen en waterattracties nog gesloten zijn. De vergunningen van de lokale gezondheidsautoriteiten zijn heel anders, vooral in het zwembadgedeelte. Dus in het ene park mag een hottub wel open zijn, in het andere helaas niet.


Tegenstroomsystemen, stromingskanalen, sauna's en zonnebanken zijn alleen open als de lokale gezondheidsdienst toestemming heeft gegeven. Over het algemeen zijn deze faciliteiten grotendeels geopend.

Ontdek Duitsland op haar mooist!

Kies jouw volgende bestemming

Boek nu, beslis later