Zwemmen

De zwembaden op de meeste Duitse parken zijn geopend. Houd daarbij rekening dat zwembaden van onze externe partners mogelijk andere regels dan onderstaande hanteren.

Reserveer een tijdsblok bij de receptie, kleed u alvast om in uw eigen accommodatie en zorg ook in het zwembad voor minstens 1,5m afstand van elkaar. Wij zorgen voor extra schoonmaak en de kwaliteit van het water, zodat u onbezorgd kunt genieten van volop waterpret!

We vragen uw begrip voor het mogelijk afwijken van de opening van faciliteiten per park. Voor gedetailleerde informatie verwijzen we u naar de parkreceptie en de parkpagina op onze website. Kijk voor de actuele openingstijden van faciliteiten in de Landal GreenParks app.

Zo werkt het

  • In de zwembaden op onze vakantieparken gelden nieuwe zwemregels. Alle regels hangen bij de ingang van het zwembad
  • Om ervoor te zorgen dat we ook in het zwembad 1,5m afstand van elkaar kunnen houden, hanteren we een maximum aantal zwemmers tegelijk in het zwembad. We werken hiervoor met tijdsblokken
  • Reserveer een dag van te voren een tijdsblok in de Landal GreenParks app, bij de receptie of bij een pick-up point
  • Breng een bezoek aan het toilet voordat u gaat zwemmen en was/douche u met zeep
  • In uw accommodatie kunt u het beste alvast uw zwemkleding aantrekken met daarover makkelijk zittende kleding
  • U brengt een tas mee om uw kleding en schoenen in op te bergen
  • Kom niet te vroeg, maximaal 5 minuten voor aanvang van het tijdsblok dat u gereserveerd heeft. Zo wordt het niet te druk bij de in-en uitgang
  • Bij binnenkomst van het zwembad wast u eerst uw handen
  • Deuren en hekjes zetten we open zodat u deze zo min mogelijk hoeft aan te raken

Tijdens het zwemmen

Zorg ervoor dat u altijd 1,5m afstand houdt. In en om het zwembad, in de gangen en bij de lockers. We helpen u met markeringen en looproutes. Probeer tijdens het zwemmen zo min mogelijk water binnen te krijgen. Zwem met uw hoofd boven water en laat een duik in het water achterwege.
Eten of drinken?
Na het zwemmen weer! In en om het zwembad is het consumeren van eten en drinken niet toegestaan. Na afloop van uw tijdsblok geeft een medewerker een seintje. Het is tijd om het zwembad te verlaten. U kleedt zich om en geniet van een frisse douche in uw accommodatie. De douches in het zwembad zijn gesloten.

Zwemmen met kinderen

Samen met kinderen zwemmen? Houd er rekening mee dat maximaal 1 volwassene bij het kind in het kinderbad aanwezig mag zijn en zorg ervoor dat u altijd op 1,5 afstand van de andere volwassenen blijft.

Wat is nog niet geopend

Bijna alle zwembaden en waterattracties zijn nu weer open. De vergunningen van de lokale gezondheidsautoriteiten zijn heel anders, vooral in het zwembadgedeelte. Dus in het ene park mag een hottub wel open zijn, in het andere helaas niet.


Tegenstroomsystemen, stromingskanalen, sauna's en zonnebanken zijn alleen open als de lokale gezondheidsdienst toestemming heeft gegeven. Voor uw veiligheid zijn deze attracties over het algemeen nog steeds gesloten.

Ontdek Duitsland op haar mooist!

Kies uw volgende bestemming

Boek nu, beslis later