Tijdens het opruimen in huis kom ik een fotoboek tegen. Op de foto’s zie ik veel mooie herfstkleuren en terwijl ik nieuwsgierig de bladzijdes omdraai krijg ik steeds meer dat vakantiegevoel van toen. Ik kijk uit het raam en zie de eerste blaadjes van de bomen vallen. De herfst komt er weer eraan!  
 
Op het jaarlijkse familie-uitje vorige zomer vertelde mijn oom en tante enthousiast over de mooie plekken die zij in Nederland hadden ontdekt. En dat de herfst hier een perfect seizoen voor is. Ik besloot de gok te nemen en boekte samen met mijn gezin een rondreis door Nederland. Ik neem je graag mee in mijn ervaringen tijdens deze vakantie. Om mooie herinneringen op te halen. Want wat een avonturen hebben mijn gezin en ik beleefd en wat een schoonheid heeft ons kleine landje te bieden in dit seizoen. Ik krijg nu al heimwee naar deze trip!
Mosselen proeven in Zeeland

Onze trip begint in Zeeland. Terwijl we richting de kust rijden zie ik de weidse landschappen van deze provincie al liggen. Er hangt een dreigende regenwolk boven het landschap en even maak ik mij zorgen dat onze eerste herfstvakantiedag begint met regen. Eenmaal aangekomen bij het strand zijn de wolken als sneeuw voor de zon verdwenen en voel ik het herfstwindje door mijn haren gaan. We lopen langs een strandtentje waar een enthousiaste man aan een groepje mensen uitleg geeft over het vangen van mosselen. Nieuwsgierig voegen we ons bij het groepje. Hij houdt een hand vol mosselen op en vraagt of we al trek hebben gekregen. Daar zeg ik geen nee tegen! Het herfstwindje begint al wat kouder te worden dus we besluiten om binnen in het strandtentje bij de heater te gaan zitten. Met een heerlijk bord verse mosselen en een wijntje kijken we tevreden uit over zee. 

Veelzijdig Noord-Brabant

Op naar Noord-Brabant. Mijn oom vertelde ons dat je hier bourgondisch kunt genieten van de lekkerste streekproducten. Maar ook keuze hebt tussen heel veel uitjes. Er is genoeg te doen in deze regio en we kunnen niet wachten om dit te ontdekken. De kinderen wijzen enthousiast vanaf de achterbank van de auto naar het bordje van de Efteling. Stiekem wil ik zelf ook een bezoekje brengen aan dit pretpark. In Noord-Brabant nemen we een alvast een kijkje bij het nieuwe park Klein Oisterwijk. Dit park wordt ook wel de “parel in het groen” genoemd. Tijdens onze reis is het meer een parel in brons en goud. En de Efteling is ook nog eens dichtbij. Mijn partner en ik kijken elkaar aan en besluiten om op een later moment zeker een bezoek te brengen aan dit park!

Heuvelachtig Limburg

We laten de goud en bronzen Brabantse bossen achter ons en vervolgen onze reis richting Limburg. De heuvelachtige landschappen lonken! Het is een zonnige herfstdag. De kinderen hebben hun fiets al tevoorschijn gehaald en kunnen niet wachten om het park waar we verblijven te gaan ontdekken. ’s Avonds koelt het af en dus we kruipen heerlijk dicht tegen elkaar aan bij de open haard in onze accommodatie. Een gezellige spelletjesavond volgt waarna de kinderen uitgeput in bed kruipen. Mijn partner en ik besluiten nog een wijnfles open te maken en samen voor de open haard terug te kijken op het eerste deel van de vakantie.

Herfstwandeling in Utrecht

Tijd voor een herfstwandeling in het bos! Aangekomen in Midden-Nederland verwonderen we ons over de mooie herfstkleuren. De kinderen leven zich uit in een hoop met oranje gekleurde blaadjes. De regenwolk die aan het begin van onze reis tevoorschijn kwam is dan nu echt terug. De eerste regendruppels vallen naar beneden: het is tijd om naar binnen te gaan en de warmte op te zoeken. Terugkijkend op een fijne dag genieten we van de heerlijke sauna in onze accommodatie om op te warmen.

Uitwaaien op de Wadden

Onze reis eindigt op de Wadden. Heerlijk uitwaaien aan het strand. Een lokale bewoner vertelt ons enthousiast dat we hier een prachtige zonsondergang kunnen bekijken. En wat voor een! Met een voldaan gevoel kijken we hoe de zon langzaam onder gaat aan de horizon. De kinderen rennen over het strand. We kijken elkaar aan en zijn er allemaal over eens dat dit een hele fijne vakantie is. En dat zó dichtbij huis. Dit is zeker niet de laatste keer dat wij een vakantie in eigen land beleven.

Liefs, Lotte

Op vakantie in eigen land