Kids

Op het park zelf zijn er geen speciale kinderfaciliteiten. Maar op Terschelling zelf is er genoeg te doen voor de kids! Ga bijvoorbeeld samen fietsen op een tandem of maak een bos- of strandrit op een pony. Laat je betoveren door de bijzondere vondsten in het wrakkenmuseum of ga samen fruit plukken in ‘Zelfpluktuin Groenhof’. Veel plezier!

Kabouterpad: de natuur in met de kids

Spot de kabouters tijdens deze kabouterspeurtocht, speciaal voor de jongsten van het gezin. Zoek kaboutersporen, maak opdrachten en vind de kabouters.  Tijdens de tocht zie je kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, een kabouterdrolletje (echt waar) en geplet gras van een middagdutje. Beleef samen een gezellige dag in de natuur. De tocht duurt zo’n 1 á 2 uur en je kunt een opdrachtenboekje kopen voor € 1 bij VVV Terschelling.
Meer over de kaboutertocht

Klimbos Klimdaris: leg een parcours af op grote hoogte

Een uitdagende natuurervaring voor jong en oud! Klim met het hele gezin in de touwen. Je krijgt eerst een uitgebreide instructie en uitleg over het veilige clic-it systeem. Daarna kun je op grote hoogte over hindernissen lopen, klimmen, klauteren en tokkelen. Voor de jongsten onder ons is er een juniorparcours onder begeleiding. Tip: zorg voor goede en stevige schoenen! Klim alvast naar de website van Klimdaris en neem een kijkje.

Wrakkenmuseum: laat je betoveren door bijzondere vondsten

Dit museum bevindt zich in een authentieke Terschellinger boerderij en is interessant voor jong én oud! Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al sinds 1975 bijzondere vondsten van scheepswrakken op Terschelling. Het museum ligt vol met spullen van 1650 tot nu. Ontdek de spannende verhalen van deze opgedoken stukken. Achter het museum vind je ook een echt piratenschip: ‘Woeste Willem’. Er is een boomhut en een kasteel, leuk voor de kids! Daarnaast kun je er iets drinken en eten. Duik de geschiedenis in en breng een bezoekje aan dit museum.

Zelfpluktuin Groenhof: pluk samen groenten, fruit en bloemen

Aan de rand van het kleine plaatsje Hoorn, vind je zelfpluktuin Groenhof. Je kunt er van alles plukken: van  bloemen, fruit tot groenten en kruiden (mits het rijp is). Allemaal onbespoten. Pak allemaal een mandje, schaar en maak er een leuk uitje van met de kids. Leuk om daarna samen met de geplukte groenten en/of fruit de keuken in te duiken en samen te bakken/koken. Leerzaam en leuk! Tip: ze hebben er een gezellig terras met heerlijke fruitmuffins. Pluk de dag!
Bekijk de openingstijden