Omgeving

Ervaar het eilandgevoel op Terschelling. Ervaar de vrijheid, de rust en de ongerepte natuur. Leef je uit met eindeloze watersportmogelijkheden op het strand. Ontdek de schoonheid van het wad en ga samen wadlopen. Maak een unieke tocht met je paard langs de kust of eindeloze duinen. Laat de wind door je haren wapperen, doe je ogen dicht en zet al je zintuigen op scherp: beleef Terschelling.

Ontdek de wildernis van Terschelling

Landal Kaap West is gelegen aan de Noordsvaarder: een van de mooiste, meest gevarieerde natuurgebieden van Terschelling. Loop door de stuivende duinen, heide en grote zandvlaktes. Bekijk de vredig broedende vogels, ontdek zeldzame plant- en diersoorten of spot een van de schattige zeehondjes.

Gezelligheid in ‘West’: het grootste dorp van Terschelling

Je stapt vanaf de veerboot zo de haven van West-Terschelling in, het grootste dorp op Terschelling. Zo aan te lopen vanuit het appartementencomplex! Geniet in het centrum van de gezellige cafeetjes, restaurants en unieke, kleine winkeltjes. Waai uit tijdens een strandwandeling  of vaar zo de Waddenzee op.

De Brandaris: oudste vuurtoren van Nederland

Dit is de oudste vuurtoren van Nederland en daarom een hele bijzondere. Dit imposante gebouw dateert van 1594, het jaar waarin Willem Brantz aan zijn eerste tocht begon. Eilanders noemen het ook wel ‘de toer’ (toren). De Brandaris is nacht en dag bewaakt en doet dienst als de zeeverkeerscentrale van het gehele waddengebied. 
WebsiteCa. 700 meter van het park

Fjoertoer: een bijzondere wandeltocht door de prachtige natuur

De Fjoertoer is een bijzondere wandeltocht in de prachtige natuur van het eiland, door de polder, de bossen, de duinen en natuurlijk over het strand. Kunstenaars op het eiland zorgen tijdens deze tocht voor verrassende vuur- en lichteffecten die de wandelaars in de duisternis de juiste koers wijzen. Laat je verrassen tijdens deze bijzondere en gezellige wandeltocht. Eindpunt van de tour? De Brandaris, daar brandt altijd het vuur (voor eilanders fjoer).
Website

Oerol Festival: cultuur festival in juni

Het Oerol Festival is een jaarlijks terugkerend cultureel festival in juni op het eiland. Tien dagen lang is Terschelling één groot podium voor dans, theater, straattheater, beeldende kunst en muziek. Dit is een van de grootste locatietheaterfestivals van Europa! Een aanrader als je in juni het eiland bezoekt.
Website

Museum ’t Behouden Huys: uniek, eigenzinnig en verrassend veelzijdig

Bewoners van Terschelling reisden vroeger de hele wereld over, de gevolgen van deze vele vaartochten zijn in 't Behouden Huys te zien. Vaste en wisselende exposities over de geschiedenis, cultuur en zeevaart van Terschelling. Stap in het eilander boerenleven of ervaar in de hut van Willem Barentsz hoe deze ontdekkingsreiziger (over)leefde op winters Nova Zembla. 
WebsiteCa. 250 meter van het park

Wrakkenmuseum: duik de geschiedenis in

Dit museum bevindt zich in een authentieke Terschellinger boerderij en is interessant voor jong én oud! Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al sinds 1975 bijzondere vondsten van scheepswrakken op Terschelling. Het museum ligt vol met spullen van 1650 tot nu. Ontdek de spannende verhalen van deze opgedoken stukken. Achter het museum vind je ook een echt piratenschip: ‘Woeste Willem’. Er is een boomhut en een kasteel, leuk voor de kids! Daarnaast kun je er iets drinken en eten. Duik de geschiedenis in en breng een bezoekje aan dit museum.
WebsiteCa. 9 kilometer van het park

Meer tips