Vakantieparken Duitsland geopend

De vakantieparken in Duitsland zijn weer geopend. Vanaf 27 juli 2021 geldt Nederland voor Duitsland als een hoogrisicogebied. Hierdoor gelden er strengere inreisregels, lees deze voor je vertrekt de goed door om goed voorbereid op reis te gaan. Het verschilt per regio wat de geldende maatregelen op het park zijn. Daarom verwijzen we je graag naar de parkpagina van het park dat je op het oog hebt, daar vind je de laatste geüpdatete informatie. Ook vind je veel informatie in onze Landal-app

De opening van de faciliteiten verloopt geleidelijk en volgens de geldende overheidsvoorschriften. Zodra de maatregelen veranderen, zullen we de informatie op onze pagina's aanpassen. 

We raden je aan om je voor vertrek op de hoogte te stellen van mogelijke reisregels en veiligheidsmaatregelen (zoals testverplichtingen) op je reisbestemming. De actueel geldende reisvoorwaarden voor elke deelstaat zijn online te vinden op de websites van de respectievelijke landen.
  • Vul voor je naar Duitsland reist digitaal het inreisformulier in. Als je voor aankomst voor iedereen in je reisgezelschap een bewijs van een volledige vaccinatie (2 weken na de laatste vaccinatie) of een bewijs dat je binnen 6 maanden al besmet bent geweest met het virus upload bij je toegangsregistratie, hoef je niet in quarantaine na aankomst. 
  • Wanneer je hier geen bewijs van hebt, geldt er een quarantaineverplichting. Je kunt na 5 dagen op het park of in de buurt van het park een PCR-test of antigeentest doen. Zonder test geldt een quarantaineplicht van 10 dagen.
  • Om in te checken op het park heb je een geldig negatief PCR-test bewijs, PoC-sneltest bewijs (digitaal of op papier), een vaccinatiebewijs (de laatste vaccinatie moet minimaal twee weken geleden zijn) of een bewijs dat je al eerder corona hebt gehad (minimaal 28 dagen geleden en maximaal 6 maanden geleden) nodig. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 6 jaar. Zonder geldig bewijs kun je jouw accommodatie niet betreden. Je hoeft daarna niet meer in quarantaine op het park. Bekijk op de parkpagina van het park van jouw keuze of het nodig is om tijdens het verblijf te testen en hoe lang een test geldig is.
  • Het kan zijn dat je tijdens je verblijf nog testbewijzen nodig hebt. Op of in de buurt van alle Duitse vakantieparken bevinden zich testlocaties. Meer informatie hierover vind je op de parkpagina van het park dat je op het oog hebt of in de Landal GreenParks App.
  • Check hier de eisen waar je aan moet voldoen wanneer je weer terug naar Nederland reist. 
  • Alle informatie over de boekingsvoorwaarden vind je op landal.nl/zorgeloos-boeken.

Geef elkaar de ruimte en zorg voor 1.5 meter afstand van elkaar. 

We zorgen voor contactloos handelen en hebben waar nodig plexiglas geplaatst. Dat is voor jouw veiligheid én die van onze medewerkers.

Zorg voor een goede hygiëne. Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog.

Veelgestelde vragen

Op onze FAQ pagina vind je een overzicht van alle veelgestelde vragen rondom de maatregelen op onze parken. Van het boeken van een vakantie tot jouw verblijf op één van onze parken.
FAQ overzicht

Reisadviezen

De reisadviezen in Europa volgen elkaar in snel tempo op en veranderen dagelijks. Om je te allen tijde van actuele informatie te voorzien verwijzen we je naar de landelijke overheidswebsite waar je het geldende reisadvies kunt vinden voor jouw land van bestemming.

Meer informatie