Vakantieparken Duitsland geopend

De vakantieparken in Duitsland zijn weer geopend. Het verschilt per regio wat de geldende maatregelen op het park zijn. Daarom verwijzen we je graag naar de parkpagina van het park dat je op het oog hebt, daar vind je de laatste geüpdatete informatie. Ook vind je veel informatie in onze Landal-app

De opening van de faciliteiten verloopt volgens de geldende overheidsvoorschriften. Zodra de maatregelen veranderen, zullen we de informatie op onze pagina's aanpassen. 

We raden je aan om je voor vertrek op de hoogte te stellen van mogelijke reisregels en veiligheidsmaatregelen (zoals testverplichtingen) op je reisbestemming. De actueel geldende reisvoorwaarden voor elke deelstaat zijn online te vinden op de websites van de respectievelijke landen.

Check hier de eisen waar je aan moet voldoen wanneer je weer terug naar Nederland reist. Alle informatie over de boekingsvoorwaarden vind je op landal.nl/zorgeloos-boeken.

Goed om te weten voordat je naar Duitsland reist:
  • Nederland en België zijn vanaf zondag 21 november 2021 een hoogrisicogebied.
  • Registratieplicht: Alle reizigers die afgelopen 10 dagen in een hoogrisicogebied zijn geweest, moeten het inreisformulier invullen voor aankomst in Duitsland. Zorg dat je bij binnenkomst in Duitsland de bevestiging hiervan bij je hebt. 
  • Bewijzen: Reizigers ouder dan 6 jaar moeten een vaccinatiebewijs of bewijs dat je al eerder corona hebt gehad bij zich hebben.
  • Quarantaineverplichting: Voor alle reizigers die in een hoogrisicogebied zijn geweest geldt een quarantaineveplichting van 10 dagen in een hiervoor geschikte accommodatie. 
  • Beëindigen quarantaine: Wanneer je in een hoogrisicogebied bent geweest, kun je de quarantaine meteen beëindigen wanneer je een vaccinatiebewijs of bewijs dat je al eerder corona hebt gehad upload bij je inreisformulier. Heb je hier geen bewijs van? Dan kun je na 5 dagen op of rond het park een nieuwe test doen en de negatieve uitslag hiervan uploaden om te quarantaine te beëindigen. Voor kinderen onder de 6 wordt de quarantaine ook zonder test na 5 dagen beëindigd. 
Dit heb je nodig om op een park in Duitsland te verblijven:
  • Om in te checken op het park heb je een geldig vaccinatiebewijs (de tweede vaccinatie moet minimaal twee weken geleden zijn) of een herstelbewijs (minimaal 28 dagen en maximaal 3 maanden na een positieve PCR-test) nodig. Bekijk op de parkpagina van het park of het nodig is om tijdens je verblijf te testen. Zonder geldig bewijs kun je jouw accommodatie niet betreden.  
  • In de meeste regio's is de 2G+ regeling van kracht. Dit betekent dat je naast je vaccinatie- of herstelbewijs ook een negatief testbewijs nodig hebt om in te checken op het park. Dit extra testbewijs is niet nodig als je de boostervaccinatie hebt gehad. Tijdens je verblijf zijn er nog aanvullende testbewijzen nodig. Bekijk of dit op het park van jouw keuze van toepassing is op de parkpagina.
  • Op of in de buurt van alle Duitse vakantieparken bevinden zich testlocaties.  Meer informatie hierover vind je op de parkpagina van het park dat je op het oog hebt of in de Landal GreenParks App. Het kan zijn dat je moet betalen voor de test.

Geef elkaar de ruimte en zorg voor 1.5 meter afstand van elkaar. 

We zorgen voor contactloos handelen en hebben waar nodig plexiglas geplaatst. Dat is voor jouw veiligheid én die van onze medewerkers.

Zorg voor een goede hygiëne. Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog.

Veelgestelde vragen

Op onze FAQ pagina vind je een overzicht van alle veelgestelde vragen rondom de maatregelen op onze parken. Van het boeken van een vakantie tot jouw verblijf op één van onze parken.
FAQ overzicht

Reisadviezen

De reisadviezen in Europa volgen elkaar in snel tempo op en veranderen dagelijks. Om je te allen tijde van actuele informatie te voorzien verwijzen we je naar de landelijke overheidswebsite waar je het geldende reisadvies kunt vinden voor jouw land van bestemming.

Meer informatie

Ontdek Duitsland op haar mooist!

Kies jouw volgende bestemming

Boek nu, beslis later