Zieke kinderen bieden we een verwenweekend

1 maart 2014

Er zijn veel kinderen voor wie vakantie geen vanzelfsprekendheid is. En dat terwijl zij vaak juist extra aan vakantie toe zijn. Daarom helpen we ze graag een handje.

Landal Hoog Vaals bij Maastricht werkt bijvoorbeeld samen met Stichting De Knoevel.

'Knoeveldag' en verwenweekend voor langdurig zieke kinderen
Stichting De Knoevel organiseert voor langdurig zieke kinderen Knoeveldagen ('knoevelen' is 'knuffelen' in het Zuid-Limburgs). De kinderen en hun gezinnen mogen gratis naar attracties en restaurants in de omgeving, en ook op Landal Hoog Vaals zijn ze welkom.

Drie van deze gezinnen verwennen we nog eens extra, met een weekend bij ons. We versieren de accommodaties voor ze, en overladen ze met cadeautjes - voor het hele gezin, want ook broertjes, zusjes en ouders hebben wel wat verwennerij verdiend.

Kinderaccommodaties voor kinderen met een handicap
Landal GreenParks werkt samen met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. We gaan samen accommodaties en speeltuinen op het park aanpassen voor kinderen met een handicap.

Landal Het Land van Bartje: kinderaccommodaties met Cloud Cuddle

Op Landal Het Land van Bartje, bij Emmen, zijn we al bezig met een kinderaccommodaties. Een van de aanpassingen is de Cloud Cuddle: een zachte 'tent' rond een kinderbed, waarin het kind veilig kan slapen. Een uitvinding van twee jonge Nederlandse ontwerpers.

We willen een positieve impact hebben op de maatschappij
WAT
We zorgen voor onze medemens - dichtbij en ver weg
Er zijn heel veel mensen op wie wij indirect invloed hebben. De boeren die koffie voor ons produceren bijvoorbeeld. Daarom kiezen we steeds meer voor fairtrade. 

En ook dichterbij willen we graag een positieve impact hebben. Als we spullen over hebben, geven we ze zoveel mogelijk weg, samen met goede doelen. 
WAAROM
Iedereen verdient een goed leven
Als wij het kunnen doen, fairtrade inkopen en spullen weggeven - dan zien wij het ook als onze morele plicht om het te doen.