De organisatie
Landal GreenParks heeft ruim 110 parken in negen Europese landen. Tijdens jouw Landal verblijf kun je vertrouwen op de kenmerkende Landal gastbeleving, kwaliteit en service. Al onze parken zijn Green Key gecertificeerd. We kijken voortdurend welke volgende stappen we kunnen ondernemen in de verdere verduurzaming van onze parken. Ons programma op het gebied van duurzaamheid geldt voor de gehele organisatie inclusief de kantoren en alle parken. Door de grote diversiteit aan parken zullen er altijd verschillen zijn in de uitvoering per park.

Duurzaamheidsprogramma

Het duurzaamheidsprogramma geeft invulling aan onze ambities en bestaat uit vier focusgebieden: biodiversiteit, energie, afval en educatie. Een programma dat medewerkers doelstellingen en handvatten geeft, dankzij de 'Sustainable Action Kit'. Hierin vinden de parken een groot aantal uitgewerkte voorbeelden van verduurzaming waar ze direct mee aan de slag kunnen. Met de initiatieven verkleinen we onze voetafdruk in energieproductie en afval, verbeteren we de biodiversiteit op de parken en dragen we bij aan bewustwording bij onze collega's en gasten.

Green Key
Hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in toerisme en recreatie. Green Key voert elke twee jaar onafhankelijke audits uit op onze vakantieparken en certificeert de parken die voldoen aan de ambitieuze vereisten op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om dat te realiseren is op elk park een Green Team actief. Zij zorgen dat we scherp blijven op de Green Key duurzaamheidsvereisten en realiseren verbetermogelijkheden. Ook delen ze onderling 'best practices'.

De 'Sustainable Action Kit' biedt houvast. met onder meer een overzicht van de vereisten van Green Key een een praktische handleiding hoe deze in de parkoperatie toe te passen.

Naast de Green Key audit, worden ook intern duurzaamheidsaudits gedaan. Bijvoorbeeld op het gebied van biodiversiteit. Omdat we ons nauw verbonden voelen met de natuur.
Duurzaamheidsverslag 2021-2022

Als Landal GreenParks willen wij onvergetelijke vakanties waarmaken, met een positieve impact op de natuur, regio, mens en het klimaat. Al onze vakantieparken liggen midden in de natuur. Rust, ruimte en natuur is wat wij onze gasten willen laten ervaren.

Juist die natuur willen we daarom koesteren en beschermen. Duurzaamheid en betrokken ondernemen gaan over méér dan alleen het voorkomen van een negatieve milieubelasting. Ook in de zorg voor onze medewerkers, onze betrokkenheid bij de regio rond de parken en ons sociaal ondernemerschap laten we zien dat we inzetten op duurzame relaties.

Ons Duurzaamheidsverslag over de jaren 2021 en 2022 toont op welke wijze wij onze verantwoordelijkheid nemen als het gaat om duurzaam en betrokken ondernemen en welke stappen we hebben gezet bij het realiseren van onze duurzame ambities.

Naar het duurzaamheidsverslag
We meten onze impact