• Energie
  • Afval
Afval
Samen met Too Good To Go tegen voedselverspilling
Wist je dat er wereldwijd in totaal meer dan 1/3 van eten wordt verspild? Wij zijn tegen deze voedselverspilling, jij toch ook? Daarom bieden we producten waarvan de houdbaarheidsdatum nadert met korting aan via de app van Too Good To Go.
Afval
Samen houden we de natuur schoon
Propjes prikken, blikjes rapen en ander zwerfafval dat je tegen komt oppakken en weggooien. Dat is wat we een keer per jaar doen tijdens de Landelijke Opschoondag. Medewerkers, gasten en omwonenden helpen mee. Om zo samen de natuur schoon te houden en te voorkomen dat dit zwerfafval in de rivieren en oceanen terecht komt.
Energie
Verlichting met een groene eigenschap
Wist je dat je met ledlampen niet alleen geld bespaart, maar het ook nog eens beter is voor het milieu dan bijvoorbeeld gloeilampen? LED lampen gaan namelijk een stuk langer mee. Tijdens de productie hiervan worden er namelijk minder schadelijke materialen gebruikt zoals lood. Gebruik jij al ledverlichting thuis?
Afval
Minder afval, meer hergebruik
Bij het inkopen van onze producten kijken we naar hoe deze gemaakt zijn. Als we hierin een bewuste keuze kunnen maken, dan doen we dat!
Energie
Zonne-energie levert stroom voor onze vakantieparken
Energie van de zon opslaan en op een later moment gebruiken. ‘s Avonds, om de bungalows te verlichten. En de volgende ochtend, zodat je een duik kan nemen in een verwarmd zwembad. Op een groot aantal vakantieparken wekken we onze eigen energie op.
Energie
Kom opladen bij Landal
Bij aankomst op het vakantiepark parkeer jij je auto. Je komt opladen! En niet alleen jij, maar ook jouw auto. En wel elektrisch, want de laadpalen staan voor je klaar.
Afval
Ongebruikt eten cadeau voor een ander
Een fiets die nog rijdt gooi je toch niet weg? Waarom eten dat nog houdbaar is wel? Eten dat nog houdbaar is, maar niet vers genoeg om te serveren aan onze gasten doneren wij aan de Voedselbank. Wereldwijd beland 1/3 van al het eten uiteindelijk in de prullenbak. Wij willen dit tegengaan, en jij kan daarbij helpen!
Van duurzame energie tot reductie & hergebruik van afval
We nemen onze verantwoordelijkheid en verminderen onze CO2 uitstoot en negatieve impact op het milieu. Door onze energiebehoefte te beperken, zelf energie op te wekken en over te schakelen van fossiele naar hernieuwbare, duurzame energiebronnen verminderen we onze CO2 uitstoot.

Van bed tot broodverpakking: bij alles wat we op onze parken nodig hebben, kijken we hoe we kunnen voorkomen dat er nieuwe grondstoffen voor nodig zijn. We kiezen voor producten van gerecycled materiaal en stimuleren hergebruik.

We denken twee keer na voordat we spullen weggooien. Als we spullen weggooien, zorgen we ervoor dat deze zoveel mogelijk waarde behouden en de best mogelijke bestemming krijgen. Afval zamelen we gescheiden in. Uiteindelijk willen we dat er geen restafval overblijft.