Verlichting met een groene eigenschap

Wist je dat je met ledlampen niet alleen geld bespaart, maar het ook nog eens beter is voor het milieu dan bijvoorbeeld gloeilampen? LED lampen gaan namelijk een stuk langer mee. Tijdens de productie hiervan worden er namelijk minder schadelijke materialen gebruikt zoals lood. Gebruik jij al ledverlichting thuis?

Bij Landal vinden we het klimaat en een lage CO2-uitstoot erg belangrijk. Daarom kiezen we ervoor om een groot deel energie zelf op te wekken en minder energie te gebruiken. Dit doen we met duurzame verlichting. Bijvoorbeeld op Landal Ouddorp Duin. Hier hebben we bewust gekozen voor parkverlichting in de vorm van houten paaltjes met een lampje dat alleen op het looppad schijnt. Ook wel een solarwoodle genoemd. De energie daarvoor komt van de zon. Bovenop het paaltje zit een mini zonnepaneel die de stroom opwekt en ervoor zorgt dat er ‘s avonds precies genoeg licht is. En, het licht wat schijnt is ook nog eens ledverlichting. Dubbel duurzaam dus.

Marit Mulder vertelt!
Wist je dat?

Een LED-lamp 45.000 uur brandt, een spaarlamp 9.000 uur brandt en een gloeilamp maar 1.300 uur brandt. Zo zie je maar: een LED-lamp is veel duurzamer in gebruik dan een spaarlamp of een gloeilamp. Draag jij ook een steentje bij aan het verduurzamen van de wereld? Dit doe je heel simpel door je oude spaar- of gloeilampen te vervangen door ledverlichting. Zo doen we dat ook bij Landal.