Gezonde natuur

Vakantieparken rijk aan biodiversiteit & slim watermanagement

  • Biodiversiteit
  • Water
Biodiversiteit
Twee partners, één gezamenlijke liefde: de natuur
Landal en Natuurmonumenten. Een unieke samenwerking sinds 2005. Beide voelen zich nauw verbonden met de naaste omgeving en maken zich sterk voor een gezonde natuur. Want een vakantie in de natuur is pas écht vakantie. Of je nu door bossen struint, de prachtige Veluwe verkent of uitwaait aan zee.
Biodiversiteit
Groen, groener, groenst
Maai me niet, dan bloei ik in het wilde weg. En komen er de mooiste bloemen. Waar bijen en vlinders van genieten! Maai me niet. Dan wordt het park groener dan groen en dat draagt bij aan de biodiversiteit.
Biodiversiteit
Zonder bomen kunnen we niet leven
Dankzij bomen, kun jij nu ademen. En de lucht die jij elke dag inademt, wordt gezuiverd door de bomen. Sta daar even bij stil.
Water
Water besparen, zo doen we dat
Van klimaatbuffers tot een regenton in je tuin en een waterbesparende douchekop. Grote en kleine initiatieven die allemaal bijdragen aan het duurzaam en zuinig omgaan met water. Voor drinkwater hoeven we alleen maar de kraan open te doen. In veel landen is dit niet zo. Ook in westerse landen is drinkwater steeds minder vanzelfsprekend. Daarom willen we water besparen op onze parken.
Biodiversiteit
Een thuis voor dieren
Dieren, dat zijn onze beste vrienden. En daar willen we goed voor zorgen! Op veel van onze parken hebben we een dierenweide. We vinden het belangrijk dat deze dieren genoeg ruimte hebben, goed verzorgd worden en gelukkig zijn. Onze jongste gasten beleven hier vaak hun mooiste vakantie-avonturen. Onder begeleiding kunnen ze hier boerderijdieren aaien en voeren.
Investeren in een gezonde natuur
Groen is goed voor ons, daarom zijn wij goed voor groen. Onze parken liggen midden in de natuur en dat draagt bij aan wie wij zijn. Zo gaan we initiatiefrijk om met de biodiversiteit. Door op al onze parken niet alleen onderdak te bieden aan onze gasten maar ook door dieren, planten en insecten zich thuis te laten voelen.

Gelegen in de natuur hebben onze parken te maken met perioden van extreme droogte en perioden met veel neerslag en grote hoeveelheden water. We gaan bewust met water om. Door opvang en vasthouden van water in natte perioden en door slim en zuinig gebruik van water.