Zonder bomen kunnen we niet leven

Dankzij bomen, kun jij nu ademen. En de lucht die jij elke dag inademt, wordt gezuiverd door de bomen. Sta daar even bij stil.

Ze filteren het water dat je drinkt en vullen de bodem met voedingsstoffen die nodig zijn voor de landbouw. Bomen voorkomen overstromingen en erosie en zijn een thuis voor veel diersoorten. De boom, onze superheld uit de natuur. Daar moeten we goed voor zijn.

Samen planten we nieuwe bomen
En dat doen we op speciale ‘boomplantdagen’. Je mag een boom adopteren en bijvoorbeeld opdragen aan iemand. Een unieke ervaring in de natuur voor iedereen die een ‘boompje’ wil bijdragen. En dat niet alleen:

  • We verrijken de natuur met meer bomen - of meer verschillende soorten.
  • Bomen nemen CO2 op en gaan zo het broeikaseffect tegen.
  • We creëren aandacht voor Natuurmonumenten en Natuurpunt.

We organiseren regelmatig boomplantdagen. Samen werken we aan meer groen. Doe jij mee?

Landal Gooise Heide: een oogstlocatie voor jonge boompjes

Op Landal Gooise Heide hebben we overtallige zaailingen geoogst en verplant. Dat zijn jonge plantjes die niet gekweekt zijn van een stekje, maar van een zaadje. Hiermee vergroten we de biodiversiteit en CO2-opslag. We leveren zo onze bijdrage aan de campagne ‘MeerBomenNU’, een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MeerGroen. Zij zetten zich in voor een wereld in balans met ons omringende ecosysteem.

Geniet van de natuur op een van onze parken