Met liefde gedeeld

Persoonlijke verhalen, met liefde gedeeld. Want meer aandacht voor duurzaamheid begint bij jezelf. En dat geldt ook voor Landal. Zo zetten we ons in voor duurzaamheid op onze vakantieparken. Wat we allemaal doen? Dat vertellen onze collega's je graag persoonlijk. Met liefde, vanuit hun groene hart!
Klein Oisterwijk is zuinig op de natuur
Vakantiepark Landal Klein Oisterwijk ligt midden in de natuur. Grenzend aan natuurgebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen om precies te zijn, in Noord-Brabant. En deze ligging is er een om trots op te zijn, maar ook zuinig! Hans Louwers, Hoofd Technische Dienst, legt uit welke initiatieven er op het vakantiepark zijn om de natuur in haar kracht te zetten en een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. En dat zijn er een heleboel!
Van bedrijfskleding tot plantenbak
Een plantenbak gemaakt van kleding? Jazeker! “Medewerkers van Landal zijn in een nieuw jasje gestoken. En de oude bedrijfskleding, die hebben we ingezameld”, vertelt Juul van Gils-Naus, parkmanager op Landal Vlieduyn. De in totaal 3,5 duidend kilo aan kleding afkomstig van parken in Nederland, Duitsland en Denemarken is dankzij een recycleproces opnieuw tot grondstof gemaakt. En daar zijn plantenbakken van gemaakt!
Dark Sky Park Lauwersoog
Midden in Nationaal Park Lauwersmeer ligt Landal Suyderoogh. Bij uitstek een unieke locatie te noemen. Want de omgeving is ook aangemerkt als Natura 2000 gebied én Dark Sky Park! Een donkertegebied waar het nachtleven bestaat uit vleermuizen spotten en sterren kijken. We reisden af naar het noorden van Nederland voor een interview met parkmanager Frans Hegeman. Hij weet als geen ander hoe bijzonder de locatie is, overdag maar vooral ‘s nachts!
Duurzaam gebruik van restwarmte
Om de ingrediënten vers te houden in het restaurant, maken we gebruik van koelruimtes. Tegelijkertijd is het zwemwater van het zwembad heerlijk warm! Een koude opslagplaats die zorgt voor een warm zwembad? Jazeker! Op Landal Winterberg maken we duurzaam gebruik van restwarmte.
Eén met de natuur dankzij duurzame safaritenten
Wie op Landal Glamping Neufchâteau verblijft merkt hoe dicht je bij de natuur bent. De vogeltjes fluiten je wakker, want in de safaritenten slaap je binnen maar ook een beetje buiten! Hier ben je eén met de natuur. Ana Ilban, park manager van Landal Glamping Neufchâteau vertelt je er graag meer over.
Regenwater opvangen in waterbuffers
Regenwater opvangen, opslaan en in tijden van droogte gebruiken om de natuur van water te voorzien. Dat is wat we doen. In Nederland werkt Natuurmonumenten aan deze zogeheten klimaatbuffers en ook op onze parken zie je ze terug. Op onder andere Landal Strand Resort Ouddorp Duin, Landal Het Vennenbos en op Landal Sluftervallei.
Topbestemmingen met openbaar vervoer
Met de trein en bus naar een vakantiepark? Jazeker! Je checkt eenvoudig in met je bankpas en kids reizen met korting met de trein. We geven je verderop tips voor jouw vakantie met openbaar vervoer en inspireren je met goed bereikbare bestemmingen!
Waterpark Volendam gasloos en voorzien van warmtepompen
Zo van de steiger het water in deze zomer? Jazeker! De vakantiehuizen op Waterpark Voldendam liggen wel heel uniek. Hier verblijf je in een accommodatie in typisch Volendamse stijl, aan het Markermeer. Duurzaamheid staat hier hoog op de agenda. Vanaf de bouw is er al rekening gehouden met de toekomst.
Duurzame initiatieven op Landal Mooi Zutendaal
Zonnepanelen op een groot aantal bestaande vakantiewoningen en warmtepompen in de nieuw te bouwen accommodaties. Je ziet het als gast niet direct, maar op Landal Mooi Zutendaal zijn een aantal mooie duurzame initiatieven gerealiseerd.
Van moestuin tot wilde bloemenzee
Midden in Overijssel, grenzend aan het bijzondere natuurgebied Sallandse Heuvelrug, is een vakantie op Landal Hellendoornse Berg een groen avontuur. Dankzij de ligging in een bosrijk gebied en vanwege de fijne groene initiatieven. Op het park leren kids hoe groenten en kruiden sinds de komst van Bollo's Moestuin. En wandel je over het park dan zul je in de zomermaanden verrast worden door een zee van wilde bloemen.
Hof van Saksen kiest voor biodiversiteit op het resort
Wilde bloemen op het resort en langs de randen van de parkeerplaats. Het ziet er niet alleen vrolijk uit, de insecten worden er heel blij van. En de vogels, die in de ruim 200 vogelkasten op het resort een thuis vinden om in alle rust te broeden.
Duurzame initiatieven op Landal PUUR Exloo
Van gasloze villa's met warmtepomp tot pannendaken met zonnepanelen. Op Landal PUUR Exloo staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Marlies Piltie, Resort Manager, vertelt ons over de duurzame initiatieven op het vakantiepark in hartje Drenthe.
Samen met Too Good To Go eten redden
Wist je dat er wereldwijd in totaal meer dan 1/3 van eten wordt verspild? Wij zijn tegen deze voedselverspilling, jij toch ook? Daarom bieden we producten waarvan de houdbaarheidsdatum nadert met korting aan via de app van Too Good To Go.
Aandacht voor zwerfafval met NL Schoon
NL Schoon zet zich in voor bewustwoording van zwerfaval. En Landal doet mee. Jaarlijks organiseren we gezamenlijk een opruimdag. Dit jaar gaan collega’s van onder meer Landal Miggelenberg, Landal Coldenhove, Landal Landgoed ‘T Loo, Landal Het Vennenbos, Vakantiemakelaar, Kantoor Zwolle en Kantoor Den Haag de natuur in. Om zwerfaval op te ruimen!
Landal plant bomen, ook buiten Nederland
Landal GreenParks maakt zich sterk voor de natuur in Nederland, maar ook daarbuiten. Ook in België dragen we met grote en kleine initiatieven bij aan de natuur. Zoals Bart Evereart het mooi stelt: "de natuur geeft ons veel, dus is het niet tijd om terug te geven?".
De sleutel tot duurzaam succes
Landal GreenParks is aangesloten bij Green Key. Hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de hospitalitysector. En dat betekent dat we er alles aan doen om het mileu te sparen, zonder dat jij als gast inlevert op comfort of kwaliteit.
Duurzame initiatieven op Landal Residence Westduin
Een zeer geavanceerd gasloos klimaatsysteem, zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s... Het is een greep uit de duurzame initiatieven op Landal Residence Westduin die parkmanager Martijn Lindhout met ons deelt. Sinds de opening staat duurzaamheid hoog in het vaandel, altijd met de gast in gedachte.
Duurzaam vakantiepark in de Ardennen
Op vakantiepark Village l’Eau d’Heure zijn alle bungalows al vanaf de realisatie volledig elektrisch. Dat betekent dat ze 100% gasvrij zijn! En sinds september 2022 is gestart met het plaatsen van 10 zonnepanelen per accommodatie. De zonnepanelen wekken tussen de 30 en 50 procent van de stroombehoefte op. In de bungalows met een hoog verbruik worden tevens warmtepompen geïnstalleerd.
Verken Noord-Holland op de fiets
Bij aankomst op Landal Berger Duinen word je welkom geheten door Jeroen of Kirsten. Zij wensen je een fijn verblijf maar helpen je ook graag op weg om de omgeving te verkennen. Hoe zij dit zelf het liefst doen? Op de fiets!
Elektrisch rijden
Op Landal Ooghduyne is elektrisch rijden niet meer weg te denken. Zo rijdt de technische dienst in vernieuwde elektrische bussen op het park. En ook de schoonmaakafdeling verplaatst zich met elektrische stints en auto’s. Fijn voor de gast en voor het milieu! En bestel je in jouw accommodatie een maaltijd van het restaurant, dan komt er zeker geen scootertje voorrijden. Lekkernijen worden gebracht met een elektrische buggy!
Duurzaamheid op vakantie
Duurzaam omgaan met water en energie. Thuis en op vakantie. Het is onderwerp van gesprek. Tijdens jouw verblijf bij Landal kun je zelf bijdragen aan een duurzaam verblijf. Van iets korter douchen tot de kachel niet te hoog zetten in je vakantiehuis. Zo gaan we samen bewust om met de energiebronnen en de natuur.
De natuur in tijdens de kerstdagen
Lekker stampen in de plassen, op zoek naar buitengewoon bijzondere paddestoelen. Of op survivaltocht met OERRR. Deze kerst beleef je samen met de kids, lekker buiten in de natuur op en rond onze vakantieparken. We geven je graag wat inspiratie voor een groene kerst!
Zo helpen we dieren op onze parken tijdens de winter
Een stapel bladeren voor de deur van je vakantiehuisje... het ziet er misschien wat rommelig uit maar we maken de dieren er heel blij mee. Ze gebruiken bladeren en takjes om hun wintererblijf te bouwen. En wist je dat vogelhuisjes niet alleen in het voorjaar drukbezet zijn?!
Accommodaties 100% vrij van gas
Koken op elektriciteit, verwarmen met de airco en je auto opladen aan een laadpaal met energie van de zon. In de gasloze vakantiewoningen op Landal Waterresort Blocksyl zit je helemaal goed in alle jaargetijden.
Energie van de zon
Reeuwijkse plassen. Een park met gasloze vakantiewoningen, voorzien van warmtepompen. En per december 2022 liggen op 272 daken zonnepanelen. Een mooie stap in de verdere verduurzaming van het park. Want met ruim 2.000 zonnepanelen kan straks een derde van de energie worden opgewekt die nodig is. Om het licht te laten branden in het restaurant bijvoorbeeld of de vaatwasser te laten draaien in jouw bungalow.
Nationale boomfeestdag: samen maken we nieuwe natuur
Het leven van de boom mag gevierd worden! Op boomfeestdag planten we daarom samen nieuwe kleine boompjes. Zo maken we samen nieuwe natuur die je over jaren kunt ontdekken. Op 16 november was het weer zo ver. Op verschillende locaties in het land gingen bomenfans en kinderen samen aan de slag met activiteiten. Samen creëren we de natuurbeschermers van de toekomst.
Biodiversiteit in de herfst op onze parken
Biodiversiteit. Niet zomaar een woord. Het betekent alle vormen van leven die er op deze aarde zijn. Hoe meer biodiversiteit, hoe zekerder het leven op aarde is. Dat geldt ook voor het leven van de mens, dus ook voor jou. En de biodiversiteit wordt op veel plekken steeds minder. Zo is het aantal vliegende insecten in Europa met 75% afgenomen. Het is daarom belangrijk dat we biodiversiteit koesteren en ondersteunen.
Een thuis voor vleermuizen
Vleermuizenkasten en een grote poel aan de rand van het bos. Dat is waar de Bechstein vleermuis blij van wordt. En precies wat ze op Landal Kasteeldomein De Cauberg kunnen vinden. Samen met Faunawatch plaatsten we maar liefst 25 vleermuizenkasten, roofvogelbroedkasten, egelhuizen en bijenhotels. Om de dieren een thuis te geven op het vakantiepark.
OERRR Speelnatuur
Springen van steen naar steen, balanceren over boomstammen en vissen met een visnetje in het water. De OERRR speelnatuur op Landal Orveltermarke is geliefd bij kinderen. Ze vermaken zich er met leeftijdgenootjes en leren spelenderwijs over de natuur. Vies worden ze gegarandeerd!
Buitengewoon bijzondere paddenstoelenpad
Dé speurtocht voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Samen met je kinderen of kleinkinderen ga je op zoek naar de zeven buitengewoon bijzondere paddenstoelen. Van waterpaddenstoel tot reuzenkleurenpaddenstoel! De uitgestippelde route is bewegwijzerd en zo'n 1,5 tot 2 km lang.
OERRR Beleefkaarten
‘s Ochtends word je wakker in een vakantiehuis midden in de duinen. Je bent op Landal Sluftervallei, op Texel! De kids zijn al vroeg op en staan te trappelen om eropuit te gaan. Hier in de omgeving is namelijk zoveel te ontdekken. We helpen jou en je kinderen graag op weg. Met de Survivaltocht van OERRR bijvoorbeeld, die dwars door de duinen trekt!
Duurzaam laden met de solar carport
Je auto opladen met energie van de zon! Op Landal Aelderholt kan dat. Je parkeert je auto onder de solar carport. Op het dak van deze carport liggen zonnepanelen die energie opwekken voor jouw elektrische auto. En de teveel aan opgewekte energie? Die wordt gebruikt voor de centrale faciliteiten. Om het licht te laten branden in het parkrestaurant bijvoorbeeld.
Energie van de zon
Op Landal Hoog Vaals liggen nieuwe ronde buizen op de daken van een aantal accommodaties. In het begin misschien even wennen, maar deze buizen zijn zonnecollectoren die energie opwekken. Zodat jij in jouw bungalow het licht aan kunt doen. Met energie van de zon. Fijn toch?!
Water besparen op Landal Kasteeldomein De Cauberg
Maar liefst 358 douchekoppen en een evengroot aantal kranen zijn op Landal Kasteeldomein De Cauberg vervangen. En wel door waterbesparende versies. En ook in de horeca wordt water bespaard. Bij de spoelbaken en vaatwasmachines.
Duurzame verlichting op Landal Strand Resort Ouddorp Duin
Genieten van de donkerte en eindeloos sterren kijken. Dat doe je op Landal Ouddorp Duin! Hier is bewust gekozen voor parkverlichting in de vorm van houten paaltjes met een lampje dat alleen op het looppad schijnt. En de energie daarvoor? Die komt van de zon!
Duurzame eilandhuisjes op Marker Wadden
Een plek waar je een bent met de natuur, je helemaal weg bent van je dagelijkse leven en je remote kunt verblijven. Een plek waar de zonsondergang magisch mooi is en je wakker wordt van de vogeltjes. In gedachte ben je er al hè? Dit is Marker Wadden. Een uniek stukje natuur in Nederland. En je kunt er verblijven in een van de duurzame eilandhuisjes.
Laat je bedienen door onze robots
Onze medewerkers maken voor onze gast het verschil. Om werkzaamheden duurzamer te maken en de gezondheid van de medewerker op één te zetten ondersteunen robots met het zware werk. Heb jij je wel eens laten bedienen door robots? Op meerdere parken van Landal kun je deze ervaring nu opdoen. De robotvrienden helpen ons een handje in de restaurants op onze parken. Op dit moment zetten we versterking van de robots in op 11 Nederlandse, 5 Duitse en 3 Deense parken.
Duurzame vakantiewoningen op Landal Elfstedenhart
Landal Elfstedenhart is gelegen in het hart van Friesland, aan de Elfstedenroute en vlakbij de Waddenzee. Weidse vergezichten, boerderijen, water en prachtige natuur: hier kom je echt tot rust. Hier bouwen we in samenwerking met ‘Woody World’ aan 59 duurzame, vrijstaande vakantiewoningen.
Zwemwater zuiveren met UV-lampen
Volop zwemplezier in schoon water. Dat is waar we voor gaan. Op Landal Twenhaardsveld zorgt Hein Boeve, Manager Property, dagelijks voor een schoon en veilig zwembad, met ondere andere het gebruik van UV-lampen.
OERRR, het kinderprogramma van Natuurmonumenten
We houden van de natuur. En omdat we de natuur zo belangrijk vinden, zijn we hoofdsponsor van OERRR, het kinderprogramma van Natuurmonumenten. Samen willen we deze gezamenlijke liefde voor de natuur, overbrengen aan de natuurbeschermers van de toekomst: kinderen.