Duurzame initiatieven op Landal Mooi Zutendaal

Zonnepanelen op een groot aantal bestaande vakantiewoningen en warmtepompen in de nieuw te bouwen accommodaties. Je ziet het als gast niet direct, maar op Landal Mooi Zutendaal zijn een aantal mooie duurzame initiatieven gerealiseerd.

Crissy Trines-Bours, General Manager op Landal Mooi Zutendaal, licht dit toe: "Toen het dak van het zwembad in 2020 instortte, werd er een mooi plan gemaakt voor wederopbouw. Dit was meteen een kans om van oude, niet duurzame, systemen af te komen. Er werd geïnvesteerd in houten panelen, volledig in stijl van het park én duurzaam. Maar ook in nieuwe technieken en systemen."

Toekomstmuziek

"We blijven vooruitkijken", vervolgt Crissy. "We hebben nog een wensenlijst voor de toekomst. Onder meer voor de ontwikkeling boven op het dak van het zwembad. Gekeken naar de totale wensenlijst van Mooi Zutendaal zal dit nog lang niet aan bod komen, maar ik geloof erin dat we nog veel ruimte hebben op de daken van ons park en op andere parken die we veel beter en nuttiger zouden kunnen besteden. Denk aan zonnepanelen, maar ook grindbakken voor wateropvang of zelfs bijenkasten zijn ambities die we hebben."

Duurzaamheid, meer dan een thema op een poster

Mooi Zutendaal richt daarnaast haar ogen ook op het personeel. Duurzaamheid is meer dan zonnepanelen of groenbeheer. Het bewustzijn in werkwijzen en leefwijze bij haar medewerkers is heel erg belangrijk. Van online trainingen voor gezondheid, welzijn en ontwikkeling tot het introduceren van duurzaamheid op de werkplekken. "Zo wordt duurzaamheid meer dan een thema op een poster en juist geïntegreerd in de dagelijkse werkzaamheden", voegt Crissy toe.

Aansluiting op de flora van de omgeving

"Een ander initiatief waar we stap voor stap duurzamer worden, is de investering in het groenbeleid. Zo hebben we samen met Agentschap Natuur en Bos gekeken naar het groenbeheerplan op het park. Dit plan zorgt ervoor dat wij, gelegen naast het Nationaal Park Hoge Kempen, volledige aansluiting vinden op de flora van de omgeving. Dit lukt niet allemaal in een keer, maar stap voor stap realiseren we een groei van de biodiversiteit in een paar jaar."

Boek jouw vakantie in het groen