Duurzame initiatieven op Landal PUUR Exloo

Van gasloze villa's met warmtepomp tot pannendaken met zonnepanelen. Op Landal PUUR Exloo staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Marlies Piltie, Resort Manager, vertelt ons over de duurzame initiatieven op het vakantiepark in hartje Drenthe.

"De vakantievilla's zijn gebouwd met duurzame materialen, zoals ecologisch gekapt hout, triple glas en riet. De villa's zijn goed geïsoleerd, waardoor er minimaal warmteverlies en maximale energie-efficiëntie is. Bij de nieuwe villa's die gebouwd worden (het Oerveld en Weidebos) hebben de rieten daken plaatsgemaakt voor pannendaken waar standaard zonnepanelen op geplaatst worden. Ook kijken we momenteel naar de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen op de rieten daken van bestaande villa's."

Wat je nog meer ziet op het park

Wij rijden elektrisch op het park

Zodat jij in alle rust kunt genieten
De parkeerplaatsen op het resort beschikken over voldoende laadpalen voor elektrische auto's. De medewerkers van het resort rijden in een elektrische golfkar en de schoonmaakmedewerkers gaan het park op met de fiets en elektrische stints.

We houden rekening met de insectenwereld

En maken geen gebruik van chemische middelen
Het resort heeft een natuurlijke, open uitstraling en de natuur wordt zoveel mogelijk in zijn waarde gelaten. Door de hoveniers die werkzaam zijn op het park wordt geen gebruik gemaakt van chemische middelen en bij beplanting wordt rekening gehouden met de insectenwereld.

We werken samen met lokale ondernemers

Zo bestel jij heerlijk eten in jouw vakantievilla
Vanuit duurzaamheidsoverwegingen wordt samengewerkt met lokale ondernemers. Op deze manier verkleinen we de ecologische voetafdruk, versterken we de lokale economie en wordt gezorgd voor een duurzame relatie met de ondernemers uit de buurt. De omgeving en de lokale ondernemers dragen zo bij aan de faciliteiten van het park waarbij het ontzorgen van gasten de drijfveer is.
Boek jouw vakantievilla