Biodiversiteit in de herfst op onze parken

Biodiversiteit. Niet zomaar een woord. Het betekent alle vormen van leven die er op deze aarde zijn. Hoe meer biodiversiteit, hoe zekerder het leven op aarde is. Dat geldt ook voor het leven van de mens, dus ook voor jou. En de biodiversiteit wordt op veel plekken steeds minder. Zo is het aantal vliegende insecten in Europa met 75% afgenomen. Het is daarom belangrijk dat we biodiversiteit koesteren en ondersteunen.

Alles hangt samen en alles houdt elkaar in evenwicht. Maar dat kan alleen blijven voortbestaan als er veel verschillende soorten dieren en planten zijn. Deze soorten hebben elkaar nodig om te overleven en ecosystemen in tact te houden. Zonder bomen, geen bloesem. Zonder bloesem, geen insecten. Zonder insecten, geen vruchten. Zonder vruchten, geen vogels. Alles hangt samen en houdt elkaar in evenwicht.

Biodiversiteit op Landal Twenhaarsveld
Op onze parken nemen we initiatieven om biodiversiteit te ondersteunen. Bijvoorbeeld op Landal Twenhaarsveld. Daar houden we in de herfst rekening met dieren zoals egels en eekhoorntjes. Rutger Cruiming, General Manager bij Twenhaarsveld: 'bladeren en takken laten we grotendeels liggen. Bladeren die op onze paden liggen en zorgen voor gladheid, worden bossen en struiken ingeblazen. Zo is er tijdens de herfst/ winter meer dan genoeg blad op het park om lekker in te kunnen overwinteren.

Ook is er een takkenril gecreëerd op het park. Dat is een plek met opstaande takken/paaltjes in de grond, waartussen je dood hout stapelt of vlecht. Insecten, vogels en zoogdieren kunnen er schuilen en broeden. Dieren kunnen zich er lekker in terugtrekken. En een extra voordeel is dat onze bungalows zo worden gescheiden van het sportveld. Daarnaast staat er sinds kort een prachtig insectenhotel, gebouwd door onze collega’s van de technische dienst. Veel insecten hebben het hotel inmiddels gevonden!

Beleef de herfst op Landal Twenhaarsveld